De uitzondering Brunel

Weer uitstekende cijfers voor Brunel. De tech- en oliedetacheerder is de grote uitzondering in de detacheringsmarkt. En dat komt niet alleen door de stabiliteit van de divisie Energy. Nee, ook in de thuismarkt blijft het eigenzinnige Brunel goed presteren.

Terwijl de grote ingenieursdetacheerders die onder beursgenoteerde uitzenders hangen (zoals Innotiv bij USG People en een deel van Yacht bij Randstad) al ruim een jaar kwakkelen, lijkt de crisis Brunel nauwelijks te deren. De omzetten van Brunel Nederland zijn al een jaar op het niveau van begin 2009 al kent de detacheerder ook in de thuismarkt een dalende brutomarge.

Brunel Internationaal: Netto-omzet (in EUR miljoen) en brutomarge (in %), Q1 2008 – Q3 2011

Brunel Nederland: Netto-omzet (in EUR miljoen) en brutomarge (in %), Q1 2008 – Q3 2011

Welke crisis?
Die margedaling is overigens weer gecompenseerd door de booming Duitse dochter. Daarmee bedroeg de omzetgroei voor het gehele concern dit kwartaal 42%. Dat verrassend sterke herstel wordt ook aangedreven door de energiedochter. Wie de omzetontwikkeling van Brunel bekijkt, zou bijna denken dat er geen crisis is geweest.

 

Brunel Internationaal: Netto-omzet (in EUR miljoen) en brutomarge (in %), Q1 2008 – Q3 2011

Brunel Internationaal: Netto-omzet (in EUR miljoen) en brutomarge (in %), Q1 2008 – Q3 2011

 

Topman Jan-Arie van Barneveld vindt de marktomstandigheden niettemin uitdagend:

Our people have continued to perform excellent [sic]. Despite the turbulence in the economic environment we have been able to grow in all segments we are active in. The market conditions remain challenging, especially in Europe, but we continue to benefit from the investments made in our organisation worldwide.

Geef een reactie