Wat gaat september voor Monster brengen?

Sal Iannuzzi, CEO MonsterSeptember lijkt  de maand van de waarheid te worden voor Monster. Het bedrijf dat ondertussen alweer geruime tijd in de etalage staat en tijdens haar laatste (teleurstellende) earnings call nog altijd niets kon melden over de interesse van eventuele opkopers, schijnt volgens geruchten in september een laatste rondje aanbiedingen te beoordelen. En dan valt waarschijnlijk ook de beslissing of Monster al dan niet wordt verkocht.

Bij het in de etalage plaatsen van Monster gaf Sal Iannuzzi  (CEO Monster) aan dat in zijn optiek de beurswaarde van het bedrijf veel te laag was en dat de huidige aandeelhouders daarmee tekort werden gedaan. Dit leidde tot een tijdelijke opleving van de beurskoers die pas met de cijfers over Q2 volledig teniet werd gedaan. Ondertussen zweeft de koers weer rond hetzelfde bedrag als ten tijde van Iannuzzi’s aankondiging van de op handen zijnde uitverkoop.

Monster’s huidige beurswaarde ($820 miljoen) is minder dan de verwachte omzet over heel 2012. Dat is een wel zeer magere kwalificatie die de markt aan het bedrijf meegeeft. En het is maar zeer de vraag of Iannuzzi voor zijn aandeelhouders een fatsoenlijk bedrag (ruim boven de $ 1 miljard) uit het vuur zal weten te slepen.

Nog interessanter wordt natuurlijk de vraag wat een eventuele koper met de boedel gaat doen. Want er is een gerede kans dat de verschillende onderdelen van Monster meer waard zijn dan het geheel. Wat zou betekenen dat het bedrijf in overzichtelijke moten wordt gezaagd en per moot verkocht.

Wat er ook gaat gebeuren, september is de maand waarin duidelijk moet gaan worden of er een koper (kopers?) is gevonden en wie dat is (zijn?). Ik ben bijzonder benieuwd…

Geef een reactie

2 Comments
  • Marc Drees
    says:

    Ondertussen is Monster op de beurs ‘in play’. Speculaties over een op handen zijnde deal pushte het aandeel gisteren (5 september) tot maar liefst 12,13% hoger ($7,96) om uiteindelijk te sluiten op $7,55 (en dat is ‘slechts’ 6,35% hoger). Als Monster nog enige shareholder value wil verwezenlijken zal dit bedrag aanzienlijk hoger moeten, tot (ver) boven de $10. Maar wie o wie wil dat betalen voor een partij die duidelijk uit de gratie van beleggers is geraakt. LinkedIn is shiny en new, Monster is zooo 2011…