Open Letter to Jeff Weiner CEO of LinkedIn

Jeff Weiner, CEO of LinkedIn

Dear Jeff,

I’m writing this letter to you to express my concern. LinkedIn announced in the Help Centre that it will shutdown the Events application next Monday November 26th. I’m training recruiters, sales people and job seekers in the use of LinkedIn since 2007. The events application has been an integral part of my LinkedIn presentations, workshops and trainings since it started and your users LOVE it. Why?

Events is thé part of LinkedIn that helps us users to connect online and offline networking. It helps me and a lot of other users to determine which events to go to, who to meet and to prepare in advance. Making the events we visit a lot more effective for ourselves and the people we meet.

LinkedIn’s suggestion to announce your event on your homepage with a link, is not an appropriate alternative, because you cannot see who will be attending the event.

So honestly, we the users, don’t understand why you are shutting Events down, without offering an alternative. And we assumed that your slogan was: “At LinkedIn we always do the things with the best interest of our users in mind”. Frankly, shutting down Events is NOT in our best interest.

It only makes us wonder about the real reason you’re doing this. The reason you mention on LinkedIn, in my opinion, is not a valid one:

“So from time to time, we take a look at our set of features to evaluate how they’re being used by our members. Part of this process sometimes means we decide to eliminate a feature, so we can better invest our development resources in building more great LinkedIn products for members like you.”

Reason being that Events IS already a great LinkedIn product and we want to KEEP it.

To support the campaign for keeping Events alive on LinkedIn, I created a virtual Event on LinkedIn called “Keep Events Alive on LinkedIn” and asked people to register as attendee, if they wanted to keep Events on LinkedIn. So far 337 people did, including some of your own employees and some of the major conference organizers in the Netherlands.

Please have a look at all these people you’re about to disappoint next Monday and reconsider your decision or give us a viable alternative. Admitting a mistake is a characteristic of a true leader. So, are you?

Kind regards
Bas Westland
LinkedIn Trainer at 2Rise
Managing Partner at e-people

Geef een reactie

27 Comments
 • Bas Westland
  says:

  Belangrijke update over je toepassingen/apps op LinkedIn. Ze beginnen het tenminste al aan te kondigen. Nog niet naar mij helaas :-
   
  Aankondiging over toepassingen LinkedIn:
   

  Beste xxx,

   

  Op 18 december 2012 ontvangt u het nieuwe LinkedIn-profiel. Het heeft een vereenvoudigd ontwerp, verschaft meer inzichten, alsook nieuwe manieren om contacten te leggen en relaties op te bouwen. U zult een van de eerste leden zijn die deze nieuwe weergave van rich-content (presentaties, video’s, documenten, en meer) op uw profiel kan bekijken.

   

  Er zijn nu ontelbaar veel manieren om uw professionele verhaal te vertellen op LinkedIn en wij zijn zeer blij deze voor u te kunnen aanbieden. Naarmate we deze wijzigingen implementeren, zullen wij ook ons aanbod van toepassingen stroomlijnen. Volgende LinkedIn-toepassingen zullen vanaf 18 december niet meer ondersteund worden op uw homepagina of profiel:

   

  SlideShare Presentations

  LinkedIn Events

  Als u de Slideshare- of Behance-toepassingen gebruikt, zal de content ervan nog steeds beschikbaar zijn op uw LinkedIn-profiel. U vindt meer informatie over deze wijzigingen in ons Helpcentrum.
  Wij hopen dat u tevreden bent met uw nieuwe LinkedIn-profiel!
  Hartelijk dank,
  Het LinkedIn-team

 • Bas Westland
  says:

  Hilarisch, ik krijg net dit mailbericht van LinkedIn:

  “Important notice regarding your LinkedIn Events application

  Dear Bas,

   

  In an effort to streamline our offerings, we retired the LinkedIn Events application on November 26. Although our intention was to notify all impacted members, we recently discovered that some users of LinkedIn Events did not receive the email informing them of the imminent retirement of the app. This was our mistake, and we apologize if you were inconvenienced by this error.

   

  If you previously set up an event and have any questions, please contact us at your earliest convenience and we will gladly assist you.”

   

  Regards,

  The LinkedIn Team

 • Fabio
  says:

  I am shocked! I have used the Event App in many occasions to know attendees before any event took place. I think that it was a great tool for business networking. I had a chance to used the event app for the past Google Analytics Partner Summit in Montain View (https://goo.gl/OJav3). I did create an event before attending and got to know 70 partners before the event so had a chance to create a better agenda.  I also used the same way for the Facebook Hack Event in Barcelona (https://www.fbworldhack.com/). I think that Linked in has not being able to transmit to user the potential that this app has for net working. I am sad about this and I hope that they may reconsider to have it back.

 • Bas Westland
  says:

  Tsja, helemaal vergeten, maar wat zijn de alternatieven:
  – Facebook Evenementen
  – Een # aanmaken voor je evenement en dat vooraf al inzetten om te polsen/kijken wie komt
  – Meet Up

  ………iemand?

 • Bas Westland
  says:

  @Charles: Dank voor je reactie.
  Ik ben een ontzettende LinkedIn fan, laat dat duidelijk zijn. Kijk maar eens naar mijn laatste post over het nieuwe profiel op mijn blog EmploIT, waar we beide enthousiast over zijn. En dat steek ik zeker niet onder stoelen of banken.

  Ik vond en vind het alleen erg jammer dat LinkedIn een toepassing weghaalt, die veel mensen erg waarderen. Het feit dat ruim 300 mensen zich registreren om dit te steunen wil natuurlijk niet zeggen dat hier maar ruim 300 mensen van balen. Dan zou elke steekproef een waardeloze voorspelling opleveren. Dus daar ga ik zeker niet in mee.
  Events is zo bijzonder omdat het online en offline netwerken met elkaar verbindt. Het is typisch iets waarmee je een klassieke netwerker, wars van sociale media, kunt (excuus, kon) overhalen om zich aan te sluiten bij LinkedIn. Daarom vond ik het een bijzondere actie waard.

 • Charles
  says:

  Dag Bas,
   
  Persoonlijk vind ik het geen probleem dat de feature in kwestie gaat verdwijnen. Om eerlijk te zijn, vind ik 337 mensen op miljoenen mensen die LinkedIn bevolken nogal een mager aantal om een case op te baseren.
   
  Blijkbaar biedt LinkedIn nog steeds door jou gepercipieerde toegevoegde waarde, aangezien je zelfs het duurste abonnement hebt.
   
  Zelf ben ik een aanhanger van dit netwerk en vind ik dat LinkedIn wel degelijk haar best doet om het de mensen naar de zin te maken. Het nieuwe profiel dat het oude profiel gaat vervangen, de nieuwe endorsements, etc.
   
  In dat licht, zou wat mij betreft zou een “Thank You”-note een stuk gepaster zijn. Dit in plaats van als een negatieveling direct te springen op een zeer klein stukje dienstverlening waar slechts 336 mensen zich met jou om bekommeren.

 • Bas Westland
  says:

  @Vincent: Dank voor je waardevolle aanvulling.
  Helaas is Events nu echt ter ziele. Als je op een link naar een event klikt, kom je nu echt op de pagina in het Help Center waar de aankondiging staat.
  Eén kleine troost, ons protest is vér, heel vér, binnen LinkedIn doorgedrongen. Ik wil jullie allemaal bedanken voor je support, vooral al die mensen (ruim 360) die zich op attending hebben gezet op het speciale “Keep LinkedIn Events Alive” Event, wat ik daarvoor had gecreëerd.  Een special thanks voor Aaltje Vincent, die met het idee kwam en me voldoende wist “op te naaien” om het ook echt te doen.
  Alle kleine beetjes zullen helpen, zoals Vincent zei, om corporates en CEO’s zich steeds bewuster te laten worden dat ze geen stand alone activiteit zijn, maar een entiteit die onderdeel zijn van een ecosysteem van stakeholders. En dat zijn meer mensen dan alleen de aandeelhouders.
   

 • Bas Westland
  says:

  Beste Henk & Ingrid,

  Dank voor jullie waardevolle feedback.
  Ik geloof niet dat de rug van LinkedIn gebukt gaat onder mijn trainingen. Het aantal gebruikers zal er eerder door toe- dan afnemen.
  En als betalende klant van LinkedIn (ja, ik gebruik de duurste account), heb ik denk ik alle recht om een mening te hebben over de diensten die ze mij leveren, zeker als ze daarbij zelf eenzijdig tussentijds de spelregels veranderen.

  En dat men het boven verwachting doet richting haar aandeelhouders, is zeker nog geen garantie dat men het boven verwachting doet richting haar betalende klanten. Aandeelhouderswaarde is iets heel anders dan gepercipieerde toegevoegde waarde door je klanten.

 • Henk
  says:

  Bemoeien jullie je altijd met bedrijven waar jullie niet werken noch een afdoende aantal aandelen hebben om zeggenschap te verwerven?

  Als je geld verdient over de rug van een bedrijf waar je niet werkzaam bent, meneer de lInkedIn trainer, moet je dit soort zaken maar accepteren.

  • Ingrid
   says:

   Linkedin is het enige Silicon Valley bedrijf van de afgelopen 2 jaar die het boven verwachtingen doet op de beurs. Ik denk dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Je kan je energie beter op Facebook richten.  

  • Vincent
   says:

   Hoi Henk, je opmerking klinkt een beetje als azijnpisserij, wist je dat? Of wou je werkelijk zeggen dat bedrijven niet naar hun klanten moeten luisteren? Dat zou een leuke mop wezen!
   Het lijkt er hoe dan ook op alsof je erg graag ter zake kundig wilt overkomen. Kijk daarom eens naar https://en.wikipedia.org/wiki/Stakeholder_%28corporate%29 Je vindt daar je eigen lijstje van medewerkers en aandeelhouders netjes uitgebreid naar de echte wereld. Zo steek je er nog wat van op ook.
   De brief van Bas – zonder twijfel een stakeholder die vele anderen vertegenwoordigt – zal waarschijnlijk niet veel uitmaken, maar het is goed dat ‘ie geschreven is! Bedrijven zoals Microsoft voelen ook regelmatig in de portemonnee (hup, Neelie!) dat veel gemeenschappelijke belangen zwaarder kunnen wegen dan markt-georiënteerde CEO’s zich kunnen voorstellen. Een stukje bewustzijnsvorming, altijd goed.
   Ook LinkedIn heeft een mooie positie verworven. In de 21e eeuw betekent dat het voeren van een verantwoord sociaal beleid. CEO Jeff zou beter moeten beseffen dat LinkedIn cruciaal onderdeel is van een groter ecosysteem en zou tenminste de moeite moeten nemen om behoorlijk rekenschap af te leggen over zo’n ingrijpend besluit.
   Persoonlijk lijkt het me allemaal prima als LinkedIn de functionaliteiten een beetje inbindt: dat zou Facebook ook wel mogen doen. LinkedIn zou integratiemogelijkheden met een dienst als https://meetup.com/ moeten onderzoeken en haar klanten een mooie overgangsregeling moeten aanbieden.