Nick Corcodilos: “LinkedIn eet van twee walletjes”

Nick CorcodilosNick Corcodilos is één van mijn favoriete bloggers. En enkele weken geleden heeft hij weer eens een fantastisch stuk geschreven, dit keer over het van twee walletjes eten door LinkedIn. Waarbij hij zijn artikel als volgt begint:

You’re a job seeker. You pay LinkedIn $29.95 per month for a "Job Seeker Premium" membership so that, when you apply for jobs, you can artificially "move your job applications to the top of the list as a Featured Applicant." But the employer sees a "badge" beside your name and knows you paid for the position. Do you feel a little slimy for doing it, or wonder what the employer thinks of you now? More to the point, did that 30 bucks pay off?

You’re an employer and you’re hiring. You pay LinkedIn $3,950 for 10 job postings to help you find the best, most qualified hires. When LinkedIn delivers job applicants, do you care that those at the very top of the list paid LinkedIn for their positioning — while possibly better, more qualified candidates who didn’t pay are pushed to the bottom? Do you care that you can’t even turn this "feature" off?

Het volledige artikel is hier te lezen. Voor iedere corporate recruiter die gebruik maakt van een LinkedIn abonnement is dit in mijn optiek verplichte kost! En voor iedere andere recruiter eigenlijk ook…

Geef een reactie

2 Comments
  • Michiel van Beek
    says:

    Dit is inderdaad de moeite van het lezen waard. Ik begon ook al steeds meer negatieve kriebels te krijgen bij LinkedIn, dit artikel bevestigt dat en hoe! Hopelijk komt er binnen LinkedIn een andere visie (lange termijn denken ipv korte termijn cashen), want het blijft een geweldige potentie hebben… wishful thinking, denk ik…