TalentBin heeft heel dun nieuw velletje

Logotype TalentBinTalentBin heeft een nieuwe look. Maar vreemd genoeg blijft die nieuwe look beperkt tot de homepage. En dat terwijl met name pagina’s waar het echt om gaat schreeuwen om een fatsoenlijke interface. Maar misschien is marketing belangrijker dan daadwerkelijk gebruik? Of branden die $2 miljoen aan funding eenvoudigweg te hard in de zak?

Tegelijkertijd is het voor eenieder die eens met een people aggregator wil spelen een uitgelezen mogelijkheid, want TalentBin laat je gratis en voor niets met haar tool spelen. Je moet wel even registreren, maar dat lijkt me nog steeds een goede kosten-baten afweging.

De homepage
Dit is de nieuwe homepage van TalentBin:

TalentBin | Homepage

Een long homepage met responsive deisgn. Helemaal up to date. En met die bijzonder aantrekkelijke knop: Try for free. Moet je zeker doen. Zolang je je maar wel even instelt op een totaal andere gebruikerservaring. Die al begint met het registratiefomulier en zich onverminderd voortzet in de rest van de applicatie. Want TalentBin heeft nog nauwelijks iets gedaan aan haar zoekfunctie of de presentatie van de zoekresultaten:

TalentBin | Zoekresultaat, nieuw

Ter vergelijking, dit was de interface anderhalf jaar geleden:

TalentBin | Zoekresultaat, oud

 

Om volstrekt onduidelijke redenen heeft TalentBin nog nooit van een two-pane of three-pane lay-out gehoord. Alles staat lekker onder elkaar waardoor je als gebruiker als een bonobo op en neer moet scrollen als je iets aan je zoekcriteria wil aanpassen. Sortering is ook nog steeds niet uitgevonden en de wijze waarop filtering werkt is zomaar uit de vorige eeuw weggelopen:

TalentBin | detail interactie

Ik moet eerst de checkbox aanvinken en vervolgens op de link Specify years klikken voordat ik wat kan specificeren. Erg handig…

Ook de presentatie van de informatie per profiel is bijzonder onrustig. Met een veel te groot aantal oogbewegingen tot gevolg. Als je als sourcer een dag lang TalentBin moet gebruiken ligt een bezoekje aan de oogarts binnen no-time in het verschiet.

Maar al deze tekortkomingen zijn gebaseerd op niets meer dan een tekort aan aandacht voor user experience. En dat is in het algemeen eenvoudig op te lossen, als TalentBin eenmaal het belang hiervan gaat inzien. De door TalentBin ontsloten data blijft natuurlijk bijzonder interessant om in te grasduinen. Zeker als het gratis is, ook al kan je hiermee niet alles zien wat TalentBin heeft verzameld. Maar het geeft in ieder geval een idee van de mogelijkheden van people aggregators.

Wil je meer weten over people aggregators? Lees dan de evaluaties van de huidige tools: TheSocialCV (inclusief kloontje Dice Open Web), TalentBin, RemarkableHire, Entelo, Swoop, Gild Source, HiringSolved en 3Sourcing. Waarbij TheSocialCV zover ik weet ferm is verbeterd, maar ik heb nog geen kans gezien deze verbeteringen te testen.

Geef een reactie