Margrethe Vestager blijft waarschijnlijk verantwoordelijk voor de Google for Jobs klacht

Margrethe VestagerGoed nieuws voor de 23 ‘vacaturesites’ die een klacht hebben ingediend tegen Google for Jobs in verband met concurrentievervalsing; de vorige EU commissaris is ook de nieuwe EU commissaris. Techcrunch maakte hiervan melding in een lang artikel over de speech van de aankomende EC president Ursula von der Leyen.

Under the draft list of commissioners-designate, which still needs to be approved in full by the European Parliament, Vestager has been named executive VP overseeing a new portfolio called ‘Europe fit for the digital age’.

But, crucially, she will also retain the competition portfolio — which implies attention on growing Europe’s digital economy will go hand in glove with scrutiny of fairness in ecommerce and ensuring a level playing field vs US platform giants.

Vestager krijgt dus nog meer macht dan ze al had en ze was al uiterst productief gebleken in haar huidige rol. Wat de tech giganten waarschijnlijk zorgen zal baren.

En ze kan direct haar eigen voorbereidingen oppakken die zie oorspronkelijk voor haar opvolger had gemaakt:

And just last month Reuters reported she had been preparing an “intensive” handover of work looking into complaints against Google’s job search product to her successor — a handover that won’t now be necessary, assuming the EU parliament gives its backing to von der Leyen’s team.

Ik ben benieuwd wanneer we hier meer over gaan horen. Het wordt een mooie winter!

Geef een reactie