Stepstone Group vult CTO positie in met Thierry Bedos

Thierry BedosEnkele dagen geleden meldde de Stepstone Group de komst van Thierry Bedos als Chief Technology Officer (CTO):

He will serve on the Executive Committee from 19 June 2023 and will be responsible for all of the group’s technology services, as well as driving scalable solutions for the global tech platform.

CEO Sebastian Dettmers zegt hierover:

“I am delighted that with Thierry we have been able to attract a proven expert in high-performance digital solutions and the promising topic of artificial intelligence, who also has broad international experience. Technology is a core aspect of our corporate strategy and the very essence of what we do here at The Stepstone Group. We are a tech company, and finding the right job for everyone starts with our #Tech and #KI – because we know our products make recruitment easier, faster and fairer for both job seekers and employers.”

Vooral die laatste zin “our products make recruitment easier, faster and fairer(?)” is verbazingwekkend in het licht van de schokkend slechte, recente update van de Stepstone site, waar ik een week geleden in een drieluik aandacht aan besteedde.

stepstone: een nieuwe interface zonder enige vernieuwing, 1

stepstone: een nieuwe interface zonder enige vernieuwing, 2

stepstone: een nieuwe interface zonder enige vernieuwing, 3

Bedos is afkomstig van Jellysmack, waar hij slechts anderhalf jaar heeft gebivakkeerd als CTO, een bijzonder korte periode voor een C-level executive. Met zijn overstap naar Stepstone keert hij weer terug in het retail & e-commerce domein waar hij bij Expedia (11,5 jaar) zijn sporen heeft verdient.

Zou de komst van Bedos te verklaren zijn uit de ambitie van een IPO van Stepstone bij Axel Springer? Stepstone’s site is in het perspectief van Axel Springer ongetwijfeld verbeterd, en met de komst van Bedos is de lege zetel van CTO binnen de Stepstone Group opgevuld. Niet onbelangrijk voor een bedrijf dat voor 100% online leeft.

En Bedos heeft natuurlijk al een mening over het recruitment domein:

“I believe the recruitment industry is bound to profoundly transform in the coming years through the power of technology and AI in particular,” said Thierry Bedos. “The Stepstone Group is in a remarkable position to lead this transformation and disrupt the markets it operates in. What a great time to join.”

Over een jaar maar eens vragen hoe hij bovenstaande uitspraak dan beoordeeld. Ik ben heel benieuwd…

Geef een reactie