Recruit Holdings (Indeed, Glassdoor) resultaten Q1 2023

Recruit Holdings is eigenaar van Indeed en Glassdoor en daarmee wereldwijd een grote speler binnen het recruitment domein. En als Recruit Holdings niest, dan zou er weleens wat aan de hand kunnen zijn, bijvoorbeeld een krimpende economie o.i.d. En met de resultaten over hun eerste kwartaal van 2023 (gebroken jaar) heeft Recruit Holdings zeer stevig geniest.

Eerst maar eens een vergelijking van een paar financiële resultaten per segment voor Q1 2023 en Q1 2022:

Recruit Holdings: Q1 2023 by segment

Recruit Holdings: Q1 2023 by segment

Een daling van maar liefst 9% voor het segment HR Technology, het onderdeel waar Indeed en Glassdoor het leeuwedeel van de omzet uitmaken. En bijna 10% daling van de omzet in een jaar is natuurlijk een gigantische klap. OPvallend genoeg is de EBITDA vrijwel gelijk gebleven, dus Indeed en Glassdoor hebben door prijsstijgingen de pijn volledig teniet kunnen doen en er zelfs nog een toename van 2,7% uit weten te persen. Heel knap, maar is dat ook houdbaar? En heeft het misschien te maken met de overgang naar een ander prijsmodel bij Indeed?

Recruit Holdings heeft niet al teveel geloof in dat het tij zich op korte termijn zal keren. Daarom komt het bedrijf niet met een prognose voor het gehele jaar, maar slechts voor het tweede kwartaal. Hier is de prognose voor het segment HR Technology. En het is duidelijk dat Recruit Holding verwacht dat de klap vooral (vrijwel uitsluitend) in Noord-Amerika gaat komen:

Recruit Holdings: outlook Q2 2023, revenue en EBITDA

Recruit Holdings: outlook Q2 2023, revenue en EBITDA

Dan nog enige wetenswaardigheden van de earnings call naar aanleiding van bovenstaande cijfers:

Total job postings on Indeed, composed of free and sponsored job postings continued to decrease, but job seeker activity as measured by traffic and applies on Indeed and Glassdoor increased year over year.

In Q1, Indeed’s total job openings in the US were down approximately 19%.

The decline in paid job ads can be attributed to the easing of supply and demand in the labor market and pricing model changes designed to deliver more value to our clients.

As a result, US revenue declined just 18.6% year over year.

Dit jaar kan weleens heel interessant worden voor de twee reuzen (Indeed en Glassdoor)…

Met dank aan Ton Sluiter.

Geef een reactie