8vance verwerkt wel persoonsgegevens binnen haar systemen

Logo en logotype 8vanceGisteren ontving ik een reactie van de FG/DPO van 8vance. Haar brief is bedoeld om mij ervan te overtuigen dat 8vance geen persoonsgegevens verwerkt. Alleen is de brief onbedoeld een boemerang die recht in het gezicht van 8vance knalt.

De FG/DPO gaat in op haar eerdere reactie naar aanleiding van mijn verzoek tot informatie volgens artikel 15 van de AVG:

The data that you refer to […], are the full (raw) public data as we have found them on your public profile on LinkedIn. We have provided that information as per your request, to you personally and this was not intended nor used for any publication.

Our target is to process and minimise all (raw) full public profile data within 4 weeks after obtaining the full public data. After processing the raw data is deleted. This procedure is repeated every 4 to max 6 months, to make sure the data is correct, since we are obliged to do so according to the GDPR.

Ik heb, volgens 8vance, dus raw data ontvangen, niet de data die in de search/match database van 8vance zit… En die raw data wordt, wederom volgens 8vance, niet langer dan 4 weken bewaard. Alleen heeft 8vance hier dan een gigantisch probleem; want de raw data die ik op 1 maart 2024 heb ontvangen is minimaal 5 maanden oud. En de FG/DPO heeft mij die 5 maanden oude data geleverd op 1 maart, vanuit een bestand. Maar, maar… dat kan toch niet, want de raw data wordt binnen 4 weken na binnenkomst verwijderd…? Rara politiepet.

Overigens is het ook goed om te vermelden dat zelfs in mijn 8vance search/match profiel het ritselt van de persoonsgegeven. Allereerst de werkervaringen:

 8vance search/match profiel: werkervaring

Dit zijn de zogenaamde economische persoonsgegevens, en alle informatie is hier aanwezig om een persoon makkelijk te kunnen identificeren. En dat keer 20, want zoveel werkervaringen zitten er grofweg in (in mijn geval).

Maar er is meer:

 8vance search/match profiel: persoonsgegevens

Persoonsgegevens galore zou ik zeggen.

Dus voor de laatste keer: 8vance verwerkt persoonsgegevens en maakt die toegankelijk voor haar klanten. Persoonsgegevens van 7 miljoen Nederlanders. En ze doet dat al gedurende 10 jaar. En daarmee wordt de privacy met voeten getreden. Al 10 jaar lang.

In de twitter stream hieronder zegt Laurens Waling (Chief Evangelist 8vance):  We [8vance] zijn wat AVG betreft het beste jongetje van de klas is. Dit is zowel niet-inclusief als volstrekt onwaar.

Twitter interactie met Laurens Waling

Geef een reactie

1 Comment
  • Jan
    says:

    Je maakt je druk om publiekelijk toegankelijke informatie. Ik lees normaal je posts met veel interesse, maar dit AVG geneuzel ben ik wel een beetje beu.