Doneer

Doneer een gastblog

Dagelijks profiteren honderden mensen van de pennenvruchten van RecruitmentMatters. Duizenden artikelen van Marc Drees (en hier en daar een artikel van wat Drees wannabees) vormen een schatkist voor elke recruiter.

Denk je dat je het beter kunt? Heb je kennis van iets wat je heel niet terugleest? Kun je netter schrijven dan Martijn Smit? Doneer dan een gastblog.

Kun je vanwege ideeënarmoede alleen financieel bijdragen aan de doelstellingen van RecruitmentMatters? Aarzel dan niet en pak je portemonnee.

Doneer geld

De content van RecruitmentMatters is niet goedkoop. RecruitmentMatters maakt geen reclame en toont geen reclames. Er is geen verdienmodel. En dat willen we zou houden. Is het voor jou belangrijk dat RecruitmentMatters reclamevrij kan blijven? Denk je dat je een financiële kunt doen? Dan vragen we ons af waar je dat idee vandaan haalt. Hosting kost tegenwoordig niets. De content is onbetaalbaar. Je geld zou nieuwe blogs alleen iets goedkoper kunnen maken. Dat is voor niemand interessant. Wat wel interessant is, is het volgende:

RecruitmentMatters beschrijft de impact van internet op recruitment. We signaleren allerlei ongelofelijk belangrijke ontwikkelingen. Maar veel belangrijker dan de impact van internet op recruitment is de impact van armoede en uitsluiting op recruitment.

Mooie en meer dan symbolische voorbeelden van symptoombestrijding hiervan zijn de vestigingen van Dress for Succes. Zij zorgen ervoor dat sollicitanten met een kleine beurs goed gekleed solliciteren. Het belang voor recruiters lijkt me evident.

Wil je bijdragen aan de doelstelling van RecruitmentMatters en daar zelf van meeprofiteren? Zorg er dan voor dat armoede en uitsluiting niet de shine pakken van online recruitment als belangrijk thema. Dressforsucces kan meer kandidaten en recruiters helpen als je ze geld geeft. Geef ze dus geld. Doneer.

Vind je Dressforsucces stom? Ken je een beter doel? Laat het ons weten.

Disclaimer: we hebben geen enkele relatie met die lui en kennen ze niet persoonlijk; we baseren onze aanbeveling op wetenschappelijk onderzoek betreffende hun methode en de waarborgen van ANBI aangaande hun uitvoering.