Kelly Nederland in witte boorden?

Logotype Kelly Services RecruitmentMatters berichtte vorige week dat Kelly Services het afgelopen jaar grof heeft gesaneerd. De grootste klappen vielen in de landen waar het bedrijf klein is en verlies maakt – vooral op het Europese continent. Het bedrijf trok zich terug uit Spanje en de Oekraïne en zette Turkije in de verkoop.

In Nederland sloot Kelly vestigingen en schroefde het de uitzendactiviteiten terug. Maar terugtrekken is geen optie, zo verzekert bestuurssecretaris Jim Polehna.

Verliezen
In ons land telt deze vijfde uitzender ter wereld nauwelijks mee. Met slechts 7 vestigingen en een hoofdkantoor in Den Haag dient het bedrijf vooral de grote wereldwijde klanten. In soortgelijke landen als Spanje, Turkije en de Oekraïne heeft Kelly het uitzenden gestaakt. Dat is niet gek – Kelly ontbeert de schaalgrootte en maakte er verliezen.

Kelly trekt zich uit Nederland niet terug. De Nederlandse kantoren blijven ook lokale klanten werven. Wel zal Kelly Nederland zich meer gaan richten op de werving en selectie van ‘technische en professionele’ werknemers. Polehna: ‘We hebben onze commerciële uitzendkantoren omgekat tot professionele en technische uitzendkantoren. Dat past in onze meer op niches gerichte strategie voor de gehele Europese markt.’

Gevraagd welk soort klanten Kelly in Nederland lokaal bedient, antwoordt Polehna: ‘We leveren nu al it’ers en ingenieurs in Nederland.’

Van grote acquisities moet het bedrijf niets hebben. “Dat is niet onze stijl en we denken dat we veel van onze groei autonoom kunnen bereiken.”

Geef een antwoord

1 Comment