Opdelen, uitkleden en verkopen. Zo ziet de toekomst er uit voor CareerBuilder en Monster

Logotype CareerBuilderDe samenvoeging van dinosaurussen CareerBuilder en Monster is waarschijnlijk niet veel meer dan een efficiëntieslag onder leiding van Apollo Global Management, de eigenaar van CareerBuilder en tegenwoordig ook meerderheidsaandeelhouder van Monster. Opdelen, uitkleden en verkopen zal de komende jaren het devies zijn, en dat is ook hoog nodig, gezien de CCC rating van CareerBuilder die door Standard & Poor’s Global Ratings wordt gehandhaafd. Een CCC rating staat ook wel bekend als junk en daarmee zijn de aandelen van een bedrijf met een CCC rating meer vatbaar voor speculatie.

Het persbericht van CareerBuilder sprak nog synergie, maar dat zal ongetwijfeld een fraai staaltje window dressing zijn:

The combination of Monster and CareerBuilder brings together two strong, trusted and complementary brands to create a job board with greater scale and reach. As the world of work continues to evolve, this combination will allow both businesses to benefit from shared resources and solutions to deliver greater value and opportunities to both talent and employers. Together, both companies can more effectively respond to prevailing trends in the market to deliver enhanced growth.

Die greater scale and reach vraagt om investeringen, terwijl het wegsnijden van dubbelingen meteen geld oplevert. Als er al iets gaat evolueren dan is dat het personeelsbestand en dan vooral in de richting van een krimpend personeelsbestand. Waar Monster onder de vleugels van Randstad mogelijk een beschermd leven heeft geleid, is dit met de komst van Apollo per direct afgelopen. Dit bedrijf is geen zachte heelmeester.

Een ding is zeker, we kunnen de komende jaren ongetwijfeld nog de nodige hyperbool vanuit Apollo verwachten als het bedrijf de nieuwe combinatie in overzichtelijke moten verdeeld, iedere moot een mooi pak aantrekt en het vervolgens aan de minst lage bieder verkoopt. Met een mogelijke rinse and repeat als vervolg.


Geef een reactie