Worklik heeft het video-cv uitgevonden. Alweer…

Er is een starry-eyed recruitment tech startup uit Israel die bijzonder hoog van de toren blaast, waarover later meer. Want laat ik eerst maar eens beginnen met de site van Worklik:

Homepage Worklik
Homepage Worklik

Hoewel Worklik stelt dat ik geen cv nodig heb, is er geen clue naar wat ik wel moet doen. Althans, niet in het deel van de long homepage above-the-fold. Daarom klik ik maar op About in de global navigation, misschien dat ik daar wat wijzer kan worden:

About page Worklik
About page Worklik

Nope, het is fijn om bevestigd te krijgen dat ik meer ben dan een cv, maar wat kan ik bij Worklik doen? Transforming the way you find jobs? Prima, maar hoe dan? Cutting-edge tech kan mij niet koppelen met functies/rollen als er niets te koppelen is? Wat een vaag gedoe is dit.

Below the fold op de homepage tref ik dit aan:

Homepage Worklik, below the fold
Homepage Worklik, below the fold

Worklik doet in video cv’s! Had dat dan meteen gezegd, dan was ik veel sneller klaar geweest (uit de stokoude doos: Video-CV: volstrekt overbodige profiteur). Worklik stelt dat ik in de derde stap met werkgevers aan de slag kan, en wie wil dat nou niet? Dus ik klik op Free sign-up:

Sign-up pagina Worklik
Sign-up pagina Worklik

En na de knop Next ingedrukt te hebben kom ik op onderstaande pagina uit

Registratiepagina Worklik
Registratiepagina Worklik

Ahhh… ik heb geen cv nodig, maar een verkort cv…

Na wederom op een knop Next te hebben gedrukt krijg ik een instructievideo te zien. Tenminste dat denk ik. Want nadat ik de video had gestopt was deze niet meer op gang te krijgen:

Introductievideo (?) Worklik
Introductievideo (?) Worklik

Met enig frenetiek klikwerk verdween de video en verschijnt een vijfluik, met onderstaand het eerste luik:

image

Onderaan het scherm staat een soort Emily in Paris fanatiek naar mij te zwaaien, dit blijkt een voorbeeldvideo te zijn; want Worklik wil dat ik een video ga opnemen: Tell us about yourelf and your work experience. De andere drie luiken vertellen dat ik mezelf moet zijn, dat de verlichting goed is en dat het een rustige omgeving moet zijn. Het laatste luik waarschuwt me dat ik op tijd antwoord moet geven!? Antwoord moet geven? Ik dacht dat een cv-video moest opnemen? Ik voel een lichte paniekaanval opkomen, die ik heb kunnen onderdrukken door mijn haar uitgebreid te kammen. Pfft.

Ik klik met licht trillende vingers op Let’s go. En daar stopte het min of meer. Ik had nauwelijks toestemming gegeven om mijn video en geluid te overhandigen toen mijn volledige browserwindow verdween, met zo’n 30.000 openstaande tabs…. Worklik trekt het zonder moeite onderuit. En als ik opnieuw probeer in te logggen zie ik dit:

Loading
Loading

Na 10 minuten heb ik het opgegeven. Worklik werkt niet. En dat is natuurlijk los van het concept. Het is eerder geprobeerd en wie weet kan het werken in/voor bepaalde beroepsgroepen, maar ik kan me een breed toepassingsgebied niet voorstellen. Verder kan Worklik beter haar kaken stijf op elkaar houden zolang de applicatie niet werkt. Scheelt negatieve pers.

Slotopmerkingen
En wil je wat geroeptoeter horen van één van de mensen van Worklik? Chad & Cheese bieden daar blijkbaar een platform voor. Klik op de afbeelding om de video te bekijken

@Chadcheese: Chemistry in Hiring from Worklik

Heb je teveel tijd? Blader dan eens door RecruitmentMatters met de zoekterm video cv.

Me out.

Geef een reactie