Scott Gutz heeft Monster (al) verlaten

MonsterScott Gutz is de afgelopen zes jaar CEO van Monster geweest. Aangezien Monster al in 2016 door Randstad van de markt was geplukt heeft Gutz dus altijd Randstad als zijn broodheer gehad. En het was een zeer geduldige broodheer, want in zes jaar tijd heeft Gutz de slagaderlijke bloeding van Monster niet kunnen stoppen. Welke bloeding? Deze bloeding:

Ik heb hier eens een berekeningetje op losgelaten, en op basis van een omzet van 100% in 2017 blijft daar in 2023 nog maar zo’n 42% van over (aannames: double digit is –15%, low single digit is 4%). 42%, en dat na 7 jaar herstructureren, alignen en weet ik wat voor andere bestuurlijke nonsens. Probeer je eens te bedenken wat je in zeven jaar zou kunnen bouwen. Vanaf scratch! In plaats daarvan is de waarde van Monster onder het leiderschap van Randstad meer dan gehalveerd. Iannuzzi zou er trots op zijn geweest.

Ik ben ontzettend benieuwd naar het jaarsalaris en de bonusstructuur van Gutz in die zes jaar, maar we zullen het helaas nooit weten.

Hoe dan ook, de indolentie onder Randstad is onder de nieuwe eigenaar (Apollo) plaatsgemaakt voor daadkracht, want binnen 2 maanden is Gutz niet langer de co-CEO (samen met Jeff Furman, CareerBuilder) van de nieuwe Monster-CareerBuilder combinatie. En hoewel hiervan op de Monster site noch op het LinkedIn profiel van Gutz melding wordt gemaakt, vond ik wel deze mededeling:

Company news – Onyx
Company news – Onyx

Een nieuw nest, een nieuwe CEO-rol voor Scott Gutz. En ik maak me sterk dat hij opgelucht adem haalt.

Geef een reactie