Monsterboard: Simpel, goed en grof

In mijn serie over de zoekstrategie van grote vacaturesites ga ik deze keer in op de kwaliteit van de zoekstrategie van Monsterboard. Vorige entries in deze serie staan hier, hier en hier.

Direct zoeken op de homepage
Monsterboard heeft net als de Nationale Vacaturebank de mogelijkheid om direct op de homepage naar vacatures te zoeken, waarbij je op trefwoord, functiecategorie en regio (= provincie) kan zoeken.

En met als zoekargument “account manager”  als trefwoord krijg je ook daadwerkelijk account manager banen! Daar kunnen Werk.nl en NVB nog iets van leren.

Relevante functie, hoera!
En als ik zoek op functiecategorie “Commercie en verkoop” plus regio “Zuid-Holland” dan zie ik meer dan 1.000 banen die ook daadwerkelijk relevant zijn (namelijk: commercie en verkoop banen in Zuid Holland). Bij NVB kon dit van alles zijn, binnen en buiten Nederland.

Het nadeel van die regio (provincie) zoekstrategie is dat je nogal grof te werk moet gaan, zeker als je niet midden in je eigen provincie woont. Dit betekent al gauw dat je in twee of drie provincies tegelijkertijd op zoek moet gaan. En dat gaat weer ten koste van de relevantie van het zoekresultaat. Maar dit geldt niet alleen voor Monsterboard.

En de banenzoeker wordt geholpen!
Wat ook zeer prettig vindt bij Monsterboard is het aanbieden van alternatieve zoektermen die in de buurt liggen. In onderstaand voorbeeld komt bij de zoekterm “account manager” een aantal gerelateerde functies naar voren:

clip_image001

Dat is meedenken met een banenzoeker! Goed gedaan Monsterboard.

Maar, het blijven teveel banen
Hoewel er niet zoveel banen worden getoond als NVB, blijven meer dan 1.000 banen toch veel teveel van het goede om allemaal te gaan lezen. En Monsterboard biedt geen mogelijkheid om dit aantal terug te brengen met behulp van extra zoekcriteria (locatie, salaris, aantal uren, etc.).

Monsterboard: makkelijk maar grof
De zoekstrategie van Monsterboard is overzichtelijk, eenvoudig en geeft relevante zoekresultaten. Tot zover niets dan goeds. Het nadeel is alleen dat door het beperkte aantal zoekcriteria het aantal resultaten eenvoudigweg te groot is om allemaal door te lopen. Monsterboard zou zijn zoekcriteria uit moeten breiden om een betere service aan banenzoekers aan te bieden. Maar eerlijk is eerlijk, na Werk.nl en NVB is Monsterboard een verademing.

Volgende keer: Totaljobs.nl

Deze blog is eerder verschenen op Expand

Geef een reactie