Zou jij bij Monsterboard je CV durven achter te laten?

Commerciële vacaturesites proberen zoveel mogelijk CV’s te pakken te krijgen. Waarom? Omdat ze zo meer geld kunnen verdienen. En denk je dat ze zorgvuldig met jouw CV omgaan? En nu even serieus??

Ik zou wel een paar keer achter mijn oren krabben voordat ik besluit mijn CV achter te laten. En ik zou het zeker niet doen op Monsterboard!

De methode Monsterboard
Monsterboard is niet aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Dat is al zeer merkwaardig. Maar het kan nog veel erger.

Want dit stelt Monsterboard in haar Privacy commitment ten aanzien van haar CV database: Wij proberen de toegang tot onze doorzoekbare cv-databases (of kopieën daarvan) te beperken tot betalende werkgevers, recruteerders, werving- en selectie managers, headhunters en personeelsfunctionarissen.

Nou, dat wilde ik wel eens controleren. Dus heb ik gedaan alsof ik een abonnement op de Monsterboard CV database aan wilde schaffen. En dat kan gewoon direct online. En dan blijkt direct dat de privacyverklaring van Monsterboard wat anders beweerd dan in werkelijkheid gebeurt. Want er wordt mij geen enkele beperking opgelegd, zelfs niet als ik volstrekt onzinnige informatie invoer:

clip_image001

Iedereen die denkt commercieel voordeel uit een CV database te kunnen halen, wordt toegelaten. Zonder enige beperking. Zolang ze maar betalen. En dat is dus het enige waar het echt om gaat. Het gaat in ieder geval niet om de bescherming van jouw gegevens!

CV achterlaten? Zeker niet bij Monsterboard!
Bij de meest gebruikte vacaturesite van Nederland blijkt zelfs het nalezen van een privacyverklaring geen garantie te bieden. Jouw gegevens zijn bij Monsterboard niet veilig. Er zijn ongetwijfeld veiliger plaatsen om jouw kostbare gegevens achter te laten.

Deze blog is eerder verschenen op Expand

Geef een reactie