Gaan vacaturesites toch nog langer mee?

De spectaculaire opkomst van Jobster wordt in de VS als een van de bewijzen gezien dat het tijdperk van de vacaturesites ten einde loopt. En Jason Goldberg (CEO Jobster) grijpt elke gelegenheid aan om dit evangelie te verkondigen. Zoals bijvoorbeeld tijdens de ERE conferentie in Amsterdam, eind november.

En zoals van een voormalig spindoctor van Clinton mag worden verwacht kan hij een boodschap professioneel brengen. Hoewel zijn presentatie voor een nuchtere Hollander wel heel sterk naar zelfverheerlijking neigt.

Het Jobster evangelie wil Jason ook in Europa geen prediken. Maar het lijkt dat daaraan een abrupt einde is gekomen. Want hoewel volgens Jason de groei nog steeds boven verwachting is, wordt onder de streep nog alles in rood geschreven. En dat is voor de investeerders blijkbaar voldoende reden om maatregelen te eisen, althans volgens de geruchten in de blogsphere.

Als ik mijn bronnen mag vertrouwen kondigt Jobster op 3 januari een reeks ontslagen aan om winstgevendheid in 2007 te garanderen. Het lijkt erop dat de groei in personeel niet kon worden ondersteund vanuit de omzetgroei.

De huidige generatie vacaturesites zijn zeker niet de ideale oplossing voor kandidaten en recruiters. Maar het is dus maar de vraag of nieuwe intreders zoals Jobster eigenlijk wel een echt alternatief te bieden hebben. Ik verwijs de vacaturesites dus nog maar even niet naar de prullenbak

Deze blog is eerder verschenen op Expand

1650cookie-checkGaan vacaturesites toch nog langer mee?
Geef een reactie