Criteria voor een recruitmentsite

Personeelslog heeft vandaag een vervolg op de discussie over de vraag wat een recruitmentsite tot een goede recruitmentsite maakt. Zie ook mijn eerdere reactie.

Er zijn een groot aantal reacties ontvangen, Personeelslog heeft op basis daarvan een uitgebreide lijst met 20 kenmerken van effectieve recruitmentsite samengesteld; onderverdeeld naar werking van de site, informatie op de site en, niet geheel onbelangrijk; het sollicitatieproces.

 

Een zinvolle vervolgstap is om de kenmerken zoveel mogelijk kwantificeerbaar te maken, zodat een objectieve vergelijking tussen recruitmentsites mogelijk wordt gemaakt. Dit is Harley Manning heeft gerealiseerd voor zijn vergelijkende website onderzoek en wat nu al jarenlang een nogal ontnuchterend vergelijkend onderzoek heeft opgeleverd in de US. Ik kan me niet voorstellen dat de bedrijven waarvan hij de corporate sites onderzoekt heel blij zullen zijn, maar voor diegenen die willen leren levert het onderzoek talloze aanknopingspunten op.

En dat zou, in het belang van de potentiële werkzoeker, dan ook een fantastische uitkomst zijn van deze exercitie. Als bedrijven serieus aandacht gaan besteden aan de wijze waarop zij hun mogelijk toekomstige medewerkers online bejegenen. En leren van de eigen fouten, en die van anderen. Want er valt op dat gebied nog zo ontzettend veel te leren…

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Kangaroosterblog

Geef een reactie