Opportunisme onder Amerikaanse vacaturesites

Joel Cheesman heeft een aardig stukje over het opportunisme van bepaalde vacaturesites in Amerika.

Omdat social networks nogal een hype zijn gaan ook vacaturesites mee in de vaart der volkeren en maken een MySpace account aan. Maar wat gebeurt er dan vervolgens met zo’n account? Wordt het onderhouden, wordt actief gebruik gemaakt van de ‘mogelijkheden’ van de social network site? Niet altijd, zoals het stukje van Joel duidelijk aantoont.

Overigens wel aardig om Jobster nu als een vacaturesite te betitelen. Twee jaar geleden waren ze een referral program service, daarna een referrel program service met een vertical search (Workzoo), toen een social networking site for werkzoekers en nu een vacaturesite met een sociaal networking sausje. Je vraagt je toch oprecht af hoe een bedrijf haar strategie zo vaak kan wijzigen zonder haar geloofwaardigheid te verliezen.

Geef een reactie