Zal het ooit nog goed komen met Werk.nl?

Het is ongelofelijk, maar maanden na invoering van de nieuwe versie van Werk.nl zijn de problemen nog steeds niet opgelost.

Vanochtend was het weer eens raak voor mij; de site was overbelast. Grappig genoeg is hier een aparte URL voor, zoals ook al in één van de commenteren werd aangegeven in reactie op mijn vorige blog over Werk.nl.

Het is onduidelijk hoe vaak Werk.nl onbeschikbaar is voor werkzoekers en werkgevers, maar het is ondertussen wel duidelijk dat CWI een structureel probleem heeft met deze site. Werk.nl is nu bijna 4 maanden in haar nieuwe vorm beschikbaar en de fouten zijn nog steeds niet opgelost.

Werk.nl is een vacaturesite. Monsterboard, Nationale Vacaturebank, Totaljobs en vele andere sites zijn dag in, dag uit in staat met een fatsoenlijke performance beschikbaar te zijn. De meeste van deze sites werken met budgetten die naar alle waarschijnlijkheid nog geen fractie zijn van wat CWI aan Werk.nl ‘mag’ verstoken van de BV Nederland.

De vraag dringt zich in ieder geval bij mij op hoelang een overheidsinstelling nog publiek geld mag verbranden met het bieden van een inferieure service aan werkzoekenden en werkgevers.

Het lijkt mij in ieder geval de hoogste tijd dat CWI publiek verantwoording aflegt van de oorzaak van deze gebrekkige dienstverlening. Maar dat zal waarschijnlijk pas gebeuren als de politiek eindelijk eens wakker wordt.

Tot die tijd rest werkzoekenden en werkgevers waarschijnlijk weinig anders dan hun heil elders te zoeken. Spijtig, gezien de rol die Werk.nl zou kunnen spelen.

Deze blog is eerder verschenen op Expand

Geef een reactie