TNT Post alleen voor postbezorgers?

Begin april meldde TNT Post dat het tot 11.000 banen verwacht te moeten schrappen in verband met een kostenreductie.  Tegen die achtergrond bezoekt de ‘kritische kandidaat’ de website van TNT Post in de hoop om op een prettige en fatsoenlijke manier een baan bij dit onderdeel van het post- en express bedrijf te kunnen vinden. Ik ben benieuwd hoe dit zal aflopen.

Geen ‘werken bij’ op de homepage
De Homepage is zeer overzichtelijk (Drie kaders: TNT Post voor thuis, TNT Post op het werk en Over TNT Post) maar biedt in ieder geval geen directe link naar een ‘werken bij’  sectie. Deze is verstopt achter de link Over TNT Post. Als deze pagina zich opent is er een link Werken bij en een kader Werken bij TNT Post waarbinnen twee links staan; Online vacaturebank en Starter of stagiair?.

Als ik op de link Werken bij klik kom ik op de vacaturesectie van de TNT Post website. En die is zeer overzichtelijk opgedeeld in Professionals, Starters, Werken als postbezorger en een onderdeel over TNT Post zelf (Werkgeversprofiel). Voor de snelle zoeker is er ook een link Vacaturebank.

En hoewel de startpagina van de vacaturesectie er goed uitziet is het 1 niveau lager een duidelijk andere situatie; want de sectie voor Starters (Starters en stagiairs) toont zich in een andere look en URL (ik ben van https://www.tntpost.nl/overtntpost/werkenbij/ ineens gesprongen naar https://www.group.tnt.nl/carriere/starters/index.asp). Blijkbaar is de TNT Post "Werken bij" nog under construction…

En hoewel in een andere/oude stijl is de Starters sectie wel het meest uitgebreid, waaronder een enorm aantal testimonials.

En als ik als starter me wil opgeven voor een loopbaantraject of voor een afstudeerstage veranderd de look nog een keer; dit keer komt er een popup in beeld die door Connexys wordt verzorgd. Geen huisstijl van TNT, geen privacy verklaring, alleen maar een ongelofelijk lelijk en slecht verzorgd webformulier. Welkom bij TNT!

Zoeken naar vacatures
Er kan gezocht worden op Werkveld, Bedrijfsonderdeel (Hoofdkantoor, Express of Post), Regio en Opleidingsniveau.

Ik kijk eerst bij hoofdkantoor maar kan geen banen vinden. Als ik echter naar https://www.group.tnt.nl/carriere/vacaturestnt/index.asp ga zijn er 10 vacatures te vinden op het hoofdkantoor. Heel vreemd en slecht georganiseerd door TNT.

Solliciteren kan wederom niet online
Dan maar voor TNT Post gekozen, en voor de functie Projectmanager Web. Maar… wat is dit nou…, onderaan de vacature staat de volgende tekst:

Ben jij toe aan een stevige uitdaging bij de ICT dienstverlener van TNT Post? Stuur dan je CV met duidelijke motivatie naar … via jobsictmail@tntpost.nl

Weer een AEX klant die vergeet dat als je via Internet probeert Internet deskundigheid in huis te halen het misschien aan te bevelen is dit type kandidaten ook via Internet te laten reageren…

Gek genoeg kan ik me als postbezorger wel online aanmelden.., en voor TNT Express bestaat ook de mogelijkheid om online te solliciteren. Wat een vreemde bedoening.

Volgende keer : Unilever

Deze blog is eerder verschenen op Expand in een serie over de online ervaring van kandidaten bij AEX bedrijven.

Geef een reactie