Vedior lest but not the best

image

Eindelijk; het resultaat van de laatste AEX partij die door de kritische kandidaat is bezocht. Ik durf nu wel te verklappen dat ik deze serie niet geheel ‘naturel’  heb geschreven. Ik dank daarom vanaf deze plaats mijn goede vriend; het glas rode wijn, zonder jou had ik het niet gered! Ik eindig de serie met een uitzendorganisatie, Vedior. Dus wie weet is het inderdaad last but not least.

 

Kleur, kleur en nog eens KLEUR
Bij Vedior gaan werkelijk alle kleurenregisters open. Het is direct duidelijk dat een jonge doelgroep wordt aangesproken. En aangezien ik daar ver buiten val had ik graag een bril met kleurfilter bij de hand gehad.

Banen, banen en nog eens banen
Maar buitengewoon positief: je kan niet om vacatures heen op de Homepage. Anders gezegd; je hebt hier niets te zoeken, behalve banen. Ik kan direct op de Homepage zoeken naar vacatures, de nieuwste vacatures worden getoond, ik kan solliciteren als vestigingsmanager of consulent, ik kan naar een uitgebreid zoekscherm voor vacatures springen, etc. Vacatures in allerlei variaties.

Zoekcriteria, zoekcriteria en nog eens zoekcriteria
Het uitgebreide zoekscherm is een beetje overdreven; met zoekcriteria als Functietype, Reisafstand, Opleidingsniveau, Type contract, Werkuren, Salaris, Werktijden, Bereikbaarheid, Bedrijfstak, Bedrijfsgrootte, Secundaire arbeidsvoorwaarden, Overige extra’s, type werk.

Overdaad kan soms schaden, vooral omdat het allemaal niet op een normaal scherm past. Het is wel weer erg prettig dat tijdens het selecteren van de diverse criteria direct ziet hoeveel vacatures er overblijven. Lekker interactief.

Geen privacy, geen privacy en nog eens geen privacy
Ik heb snel en makkelijk als ABN AMRO Verkoopadviseur gesolliciteerd. Ik heb geen idee waarom.

Er wordt tijdens het sollicitatieproces geen gewag gemaakt van de privacy verklaring, hoewel onderaan de pagina een link naar de privacy verklaring staat. Niet netjes.

De privacy verklaring is kort, en evenmin netjes:
De persoonsgegevens worden verwijderd uiterlijk twee jaar na beëindiging van het dienstverband of twee jaar na inschrijving als werkzoekende, tenzij bepaalde persoonsgegevens volgens een in de wet opgenomen termijn langer bewaard moeten worden.

En, er wordt geen melding gemaakt of de gegevensverzameling waar ik net voor 2 jaar… ben opgenomen is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Helemaal niet netjes. Zeker voor een intermediair.

En een matige e-mail…
Ik krijg na de sollicitatie een melding krijg dat er zo snel mogelijk contact met mij wordt opgenomen. En de e-mail is helaas weer van een matige kwaliteit.
De titel is goed: Reactie op vacature ABN Amro Verkoopadviseur. Ik weet meteen waar het over gaat.
Maar de rest is weer van een zinloosheid die je doet afvragen waarom dit soort e-mails worden verzonden:

Bedankt voor je interesse. Je hebt gereageerd op de vacature ABN Amro Verkoopadviseur met vacaturenummer 8-12990 op Vedior.nl. Je gegevens zijn doorgestuurd naar de betreffende vestiging. Je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht van ons.

En terwijl wordt gemeld dat de gegevens zijn doorgestuurd naar de betreffende vestiging is het vedior e-mail adres: vestiging.0008@vedior.nl

Heeft er wel eens iemand van een tekstschrijver en van e-mail marketing gehoord?

Conclusie
Het is bij Vedior makkelijk en snel om banen te vinden en er vervolgens op de solliciteren. Geen drempels, veel mogelijkheden. Helaas zijn response en privacy behoorlijke minpunten.

Zo. Pffft. Klaar!

En nu die champagne, want na een halfjaar van zelfgekozen kastijding heb ik wel een paar bubbels verdiend. Wat met een positief gemoed in januari van dit jaar startte werd al snel een lijdensweg.

Hoewel ik geen overdreven verwachtingen had van de stand van online recruitment bij grote bedrijven, viel ik toch van de ene verbazing in de andere. De ellende die je je als kandidaat moet laten welgevallen kende vrijwel geen grenzen. Als absoluut dieptepunt wil ik toch wel de vacaturesite van ING noemen. Die vervolgens tot veler verbazing tot beste recruitmentsite door Intelligence Group. Om maar aan te geven dat niet alleen AEX bedrijven nog een lange weg te gaan hebben.

Deze blog is eerder verschenen op Expand in een serie over de online ervaring van kandidaten bij AEX bedrijven.

1120cookie-checkVedior lest but not the best
Geef een reactie