Graduate de beste? Geintje zeker!

Naar aanleiding van de documercial van ARA M/V die onder de vlag van een stageonderzoek is gepubliceerd heb ik eens een korte blik geworpen op de site die als beste uit de bus kwam: Graduate. En dat is geen onverdeeld positieve ervaring!

Zoals van een bureau als ARA M/V mag worden verwacht zit het met de visuele ervaring wel snor, de site ziet er gewoon erg goed uit. In degelijk ARA zwart uitgevoerd met een heel aardig interactiemodel.

En daarmee is direct alles gezegd.

Want ga je proberen te solliciteren dan is het direct afgelopen met de visuele ervaring. Er opent zich een nieuw window en we zitten plotsklaps in het Connexys ATS. Armoe troef dus.

En wat nog erger is, er is geen enkele vacature te vinden! Waarvoor tuig je in godsnaam zo’n site op om vervolgens geen vacatures te kunnen bieden? Geld teveel?

En wie echt plezier wil hebben moet eens proberen een open sollicitatie op te voeren (via hetzelfde nieuwe window). In mijn omgeving (Windows XP met Internet Explorer 6) is het hele invulformulier gitzwart, inclusief de velden die ik geacht wordt in te vullen.

De vraag is wat er met je werkgeversimago gebeurt als je een dergelijke sollicitatie ervaring biedt. Ook ARA M/V en Graduate hebben dat nog steeds niet in de smiezen. En daarmee zijn ze niets beter dan de grote bedrijven die er in het ‘onderzoek’ zo slecht vanaf komen.

Deze blog is eerder verschenen op Expand.

1070cookie-checkGraduate de beste? Geintje zeker!
Geef een reactie

1 Comment