Leven als een Italiaanse vent

Voordat jullie en masse medelijden met me krijgen, na het lezen van mij vorige blog, een kleine rectificatie. Als drukbeztte twintiger leef ik namelijk als een Italiaanse vent. Een degelijke prak en schoon wasgoed liggen bij thuiskomt op mij te wachten. En die incidentele stofzuigbeurt, daar valt mee te leven.

Terug naar het lullen over werk. Ik ga vier dagen in de week naar school en werk drie volle dagen en een avond. Komende maanden wordt het nog iets drukker omdat ik vijf dagen in de week stage ga lopen. Omdat ik zo gewend ben aan mijn fantastische salaris en omdat de stagevergoeding niet over houdt, werk ik dan in het weekend. Ik ben dus overall een verantwoordelijk jonge vrouw (of een geldwolf, zo zou je het ook kunnen stellen).

Dat dat ook wel eens anders kan zijn bewijst oud-klasgenoot Iddo, het schoolvoorbeeld van onverantwoordelijke bijna-dertiger. Hij leent, al jaren, maximaal van de IB-groep, koopt elke dag ontbijt en lunch bij de AH togo en de laatste maand studiefinanciering nadert met rasse schreden, terwijl hij nog ruim een jaar moet studeren. Hij zegt zijn studieschuld te kunnen ontlopen door na de academie (als er ooit nog wat van afstuderen terecht komt) naar Oost-Europa te vluchten.

Of hij daar ook een bestaan op kan bouwen lijkt hem niet te interesseren. Als ik hem hiermee confronteer, alleen wanneer ik me heel erg verveel en wil lachen, zegt hij dat ik niet zo materialistisch moet denken. Even voor de goede orde, ik zit op de kunstacademie, daar maak je normaliter dingen. Hij gelooft daar niet in en vindt het dan ook belachelijk als ze naar zijn ‘werk’ vragen op de halfjaarlijkse beoordeling. Hij vult beoordelingen met slap gelul en moeilijke woorden en tot nu toe is dat hem goed afgegaan. En daar erger ik me vreselijk aan. Want ik werk er wel hard voor.

Hoe ik denk dat het af zal lopen met Iddo? Hij zal vast ergens in een der ‘zagstan’-nen een kunstenaars commune beginnen, waarvan hij geestelijk leider is. En hij zal ongetwijfeld een LAT-relatie krijgen met een bloedmooie, maar tien jaar oudere russin met rode lippenstift.

Geef een reactie

1 Comment