Monsterlijke arrogantie?

Zoals ik al eerder meldde is Monster het slachtoffer geworden van een ‘roofoverval’ waardoor de  de privacy van honderdduizenden mensen is geschonden. Maar naar nu blijkt was dit maar het topje van de ijsberg. Want de volgende berichten verschenen gisteren:

FederalTimescom: Hackers have stolen the names, e-mail addresses and telephone numbers of about 146,000 subscribers to USAJOBS.gov, the Office of Personnel Management said Aug. 29. The hackers accessed the information from the resume database run by Monster.  com, which provides the technology for USAJOBS.gov, OPM said. Monster Worldwide told OPM that no Social Security numbers were compromised.  

ReutersThe theft of contact information for job seekers in the database of Monster […] may have been much greater than the 1.3 million individuals reported earlier this month, Chief Executive Sal Iannuzzi said on Wednesday. “We’re assuming it is a large number. It could easily be in the millions,” Iannuzzi said in an interview with Reuters. To be safe, he said, each Monster.com user should assume that his or her contact information has been taken.

(de nadruk via vetgedrukte tekst is door mij gedaan) 

Als werkzoeker weet je het nu dus zeker. Als je een CV bij Monster hebt achtergelaten liggen jouw gegevens nu op straat.

En wat doet Monster? Die kondigt een verhoging van haar tarieven aan:

[…] we are marginally increasing our rates for job postings. […] Consult your Monster Representative for more details. Monster is still less expensive and far more effective than traditional recruitment methods. As we continually invest in our innovative matching tools, the value you gain will be to locate candidates faster.

Hoe arrogant kan je worden? Monsterlijk arrogant dus!

Geef een antwoord

1 Comment