De wekelijkse leesmap, 2

Hierbij de tweede wekelijkse leesmap met een selectie van interessante artikelen in de blogsphere rondom online recruitment.

Daar gaat ‘ie dan:

  1. Tot op heden zijn vacaturesites nog steeds niet veel meer dan digitale prikborden met “gezocht” advertenties. Terwijl door social networking de wijze van communicatie op Internet in hoog tempo evolueert zijn de tot uitsterven gedoemde vacaturesites slechts bezig om kleuren aan te passen (Totaljobs) of prijzen te verhogen (Monsterboard). Voor deze dinosauriers is hier een buitengewoon eenvoudig lesje social design dat ze ter harte zouden kunnen nemen….
  2. Dave Lefkow, voormalig Jobster Executive en ‘recruiter par-excellence’ stapt uit de business. Om … Bacon Salt te verkopen, een appetizer, uitgevonden door Dave en een vriend van hem! Een droef moment, maar ik twijfel er geen moment aan dat de wereld er beter/smakelijker van zal worden. Heel veel succes Dave!
  3. Een erg leuke test, dankzij Michel Rijnders van HRlog. Deze moet je zeker proberen. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Ik ga voortaan als ‘animated creator’ door het leven. Hoewel ik nog niet helemaal scherp heb wat dat nou precies betekent.
  4. Weliswaar een oeroude blog (maart 2007), maar absoluut de moeite waard: de seven virtues of blogging. Een zeer lezenswaardig document.
  5. Verlaten babyboomers daadwerkelijk massaal de arbeidsmarkt in de komende jaren? Hier is een tegendraadse mening die een andere toekomst schetst. Hoewel de Amerikaanse omstandigheden senioren ongetwijfeld meer aanleiding geven om langer door te werken.

Nou dat was het voor deze keer. Prettig weekend!

Geef een reactie