Monsterboard kan toch praten!

Eindelijk, meer dan 10 dagen na het eerste nieuws over de diefstal van persoonsgegevens bij Monster.com, komt Monsterboard in Nederland met een reactie, via een e-mail blast naar alle geregistreerde werkzoekenden. De e-mail draagt de titel: “Belangrijk nieuws voor Monsterboard gebruikers” en is ondertekend door Sal Iannuzzi, CEO van Monster.

 Enkele citaten uit de e-mail:

Citaat 1: […]illegale wijze gegevens heeft ontvreemd van werkzoekenden die hun CV hadden geplaatst. Het ging hier vooral om namen, adressen,  telefoonnummers en e-mailadressen van Amerikaanse gebruikers.  

Hmmm, Reuters tekende op 29 augustus uit de mond van Iannuzzi toch een iets ander verhaal op: To be safe, he said, each Monster.com user should assume that his or her contact information has been taken“.

Citaat 2: Het beschermen van werkzoekenden die onze website gebruiken, is de hoogste prioriteit van onze organisatie.

En dat is nieuws! Tot op heden dacht ik echt dat werkzoekenden die een CV achterlaten bij Monster als groot wild worden gezien.

Citaat 3: Wij hebben geconstateerd dat dit niet de eerste keer was dat de database van Monster Worldwide slachtoffer is geweest van criminele activiteiten en daarom zien wij het als onze verantwoordelijkheid om voorzorgsmaatregelen te nemen en alle gebruikers van de websites van Monster Worldwide op de hoogte te brengen van deze situatie.

Laat deze zin maar eens goed op je inwerken. Dus; als het een eerste keer (of misschien zelfs meerdere keren) gebeurt vertellen we het niemand. Ohh, en dan nemen we ook nog geen voorzorgsmaatregelen. Maar ja, nu is het in het nieuws gekomen, dus nu gaan we er wat aan doen.

 Dus Monster heeft uiteindelijk toch naar Jim Stroud geluisterd, zij het veel te laat en onvolledig.

 En voor wie het nog steeds niet snapt, als je een CV op Monster achterlaat krijg je spam in je inbox. Want het maakt Monster echt niet uit wat er met jouw CV gebeurt, zolang er maar wordt betaald. En die schurken die nu onze inboxen kunnen vervuilen hebben niet betaald voor ons CV. Schandalig!

Geef een reactie