De wekelijkse leesmap, deel 3

Daar is de wekelijkse leesmap ‘alweer’, hoewel een deel van het weekend nu wel voorbij is. Met excuses voor de vertraging dan hier weer een aantal interessante onderwerpen, voor u verzameld zodat u niet zelf op zoek hoeft te gaan. 

  1. Er is een reden waarom RecruitmentMatters over online recruitment gaat. Het adagium ‘print is dead’ wordt steeds nadrukkelijker bewezen met de classifieds. Volgens dit bericht is in 1 kwartaal de hoeveelheid business met 20% (!) gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het volgende jaar. Ik kan me nog heel goed herinneren dat de postbode moeite had die hele dikke intermediair door de brievenbus heen te persen. Die tijden zijn voorgoed naar de geschiedenisboeken verwezen.
  2. Deze week wordt in het Nederlandse online recruiment segment gekenmerkt door de discussie rondom de ranglijst die Intelligence Group op 4 september publiceerde. De ranglijst is niet onopgemerkt gebleven, zoals onder meer de postings in Emerce, HRlog, Marketingfacts, Personeelslog en RecruitmentMatters zeer duidelijk maakte.
  3. Als gevolg van de discussie doet Michel Rijnders vandaag op HRlog een oproep aan alle vacaturesites in Nederland te participeren in een poging een echt inzicht te verschaffen in de wazige wereld die vacaturesites heet. Lovenswaardig initiatief maar ik denk niet dat ik mijn adem in ga houden.
  4. Geen artikel, maar een blog: Web Strategy by Jeremiah. Jeremiah Owyang, die net de overstap heeft gemaakt naar Forrester brengt in praktijk wat Jakob Nielsen predikt: Write articles, not blog postings. Jeremiah schrijft over Social Media en doet dat op een toegankelijke en zeer waardevolle manier. Een absolute aanrader!
  5. Omdat Jeremiah natuurlijk niet de enige is die sociale media behandeld wil ik hier een andere waardevolle blog ‘pluggen’: Bokardo.com Social Web Design. Geschreven door Joshua Porter.

Nou dat was het wel weer voor deze keer, anders hou ik niets meer over voor de komende weken. Fijn weekend en veel leesplezier

2240cookie-checkDe wekelijkse leesmap, deel 3
Geef een reactie