Hoeveel is jouw privacy waard? 10 euro! (volgens Monsterboard)

Dankzij HRlog werd ik geattendeerd op de volgende, zeer merkwaardige actie van Monsterboard:

10 euro cadeau en kans op 1.000 euro gratis shoppen!

Hoe makkelijk wil je het hebben? Plaats nu je CV op Monsterboard.nl

en ontvang 10 euro cadeau bij bol.com

Is Monsterboard niet die vacaturesite waarvan de CEO op 29 augustus zei:

To be safe, he said, each Monster.com user should assume that his or her contact information has been taken“?

Jawel, het is exact dezelfde site.

En ’toevallig’ is Monsterboard vergeten op hun actiepagina de Belangrijke mededeling te tonen die ze wel op hun Homepage voeren. In plaats daarvan staat rechts onderin een linkje veilig je CV plaatsen. Direct naast de link Actievoorwaarden.

Beide links zijn uitgevoerd in een zacht grijs lettertype. Lekker onopvallend vergeleken met het visuele geweld op de rest van de pagina.

Monsterboard is juridisch gedekt en zorgt ervoor dat er heel weinig mensen op die links gaan klikken… Het doet me een beetje denken aan het heel kleine tandenborsteltje in vroegere snoepreclames op TV.

Los van een lekke beveiliging en bovenstaande marketing trucs; hoe zit het nou eigenlijk met jouw privacy op Monsterboard?

Ehhh, hoewel zij in haar ‘Privacyverklaring stelt dat zij: […] proberen de toegang tot onze doorzoekbare cv-databases (of kopieën daarvan) te beperken tot betalende werkgevers, recruteerders, werving- en selectie managers, headhunters en personeelsfunctionarissen […] is daar absoluut niets van waar; getuige de recente diefstal van gegevens en de afwezigheid van enige controle bij het aanvragen van een abonnement op de CV database.

Conclusie: Met hun septemberactie vraagt Monsterboard iedere bezoeker zijn of haar privacy op te geven voor 10 euro. Ons ben zuunig, he!

Ter afsluiting een hele andere vraag: Zit je als recruiter te wachten op een CV van iemand die even 10 euro wil scoren?

Als je die vraag met Ja beantwoord heb je je vast gratis toegang tot de CV database van Monsterboard verschaft en verdien je geld aan e-mail spam.

Geef een reactie

1 Comment