De wekelijkse leesmap, 4

En op de (late) vrijdagavond is hier dan alweer de vierde aflevering van de wekelijkse leesmap. Als een gevolg van deze wekelijkse exercitie is het aantal feeds dat ik serieus volg van 70 naar 100 gegroeid… Dat is meer dan 500 nieuwe blog postings per dag, en niet zelden meer dan 1.000! Je kan geen dag overslaan of je wordt met zo’n hoeveelheid posting geconfronteerd dat de moed je al heel snel in de schoenen zinkt. Ik dacht dat ik redelijk indrukwekkend bezig was, tot ik ergens las dat Robert Scoble 700 blogs volgt… Die moet zeker de cursus snellezen voor gevorderden hebben gevolgd.

Dan nu mijn selectie voor deze week:

  1. Als ik ergens een gloeiende hekel aan heb dan is het wel geconfronteerd te worden met standaard HTTP 404 pagina’s. Ik vind het een belediging; blijkbaar hoef ik niet te worden geholpen in geval van een typefoutje in de URL of een foutieve link. Wil jij jouw bezoekers niet beledigen maar heb je nog geen goede oplossing bij een HTTP 404 fout, dan is de blog posting Get Creative With Your 404 Error Pages een aardig vertrekpunt om dat te verbeteren.
  2. Binnen de Nederlandse online recruitment gemeenschap een niet te missen persoon(lijkheid): Bas van de Haterd. Bas blogt. Bas blogt uitgesproken. En Bas blogt veel. Zijn ‘reeks’ over het belang van de vacaturetekst op Marketingfacts is een van mijn favorieten. En dat is verplicht leesvoer voor iedereen die vacatures publiceert. Lezen dus: Vacatureteksten: Het verschil, Vacatureteksten: de kracht van de verleiding, Vacatures: wat moet er in staan?
  3. Ik weet niet wie ze is, maar Jessica Hagy kan in simpele grafiekjes, getekend op van die ouderwetse indexkaarten, prachtige waarheden schetsen. Haar blog, uitsluitend bestaand uit grafiekjes, is in mijn optiek heel erg de moeite waard!
  4. In mijn optiek een buitengewoon belangrijk onderwerp: ‘Digesting the ‘Social Web Bill of Rights‘. Ik heb in een eerdere posting al geschreven over het fenomeen prosumer. Maar wat gebeurt met al die informatie die ik produceer? En welke controle heb ik daar vervolgens nog over? De volgende bloggers hebben de Social Web Bill of Rights opgesteld: Joseph Smarr, Marc Canter, Robert Scoble en Michael Arrington. Om even in het Engels te blijven: A must read!
  5. Veel leesplezier en een fijn weekend toegewenst!

Geef een reactie