Gebrek aan vertical search engines voor vacatures? Binnenkort niet meer!

Een klein jaar geleden vroeg ik mij af waarom er in Nederland geen echte vertical search engine voor vacatures was opgestaan. Tenslotte zijn de US verticals zoals Jobster, Indeed en Simply Hired op zijn minst succesvol in het aantrekken van investeerders.

Enkele maanden geleden filosofeerde ik op een zondagmiddag over de impact van het door Google geannonceerde Universal Search. Het leek me dat deze ontwikkeling vacaturesites en vertical search engines op termijn zouden kunnen marginaliseren.

 

En nu lijkt het er op dat het “window of opportunity” voor een vacature vertical in Nederland met serieuze investeringen definitief is gepasseerd.

Want met de Google Custom Search Engine (CSE) kan je heel simpel een maatwerk search engine maken. Voor je eigen blog of website, maar ook voor een bepaald onderwerp, zoals vacatures.

Het enige wat je nog hoeft te doen is de URL’s van de websites opgeven die je wil gebruiken (bijvoorbeeld alle vacaturesites). En klaar is Kees! Kan je meteen nog wat Euro’s oprapen dankzij Google Adwords.

Iedere enigszins technisch onderlegd en ondernemend typetje kan nu voor een drol en drie knikkers een vertical opzetten. Je knutselt er een leuke interface voor en je bent in business. Dat hier verder niemand baat bij heeft is natuulijk een ander verhaal.

Geef een reactie