Schokkende ontdekking

De nrc.next boomt er al dagen over. Wat te doen wanneer je reputatie geschaad wordt door wat er aan belastend materiaal over jou op het net staat. Ik zeg: luxeprobleem. Ik was, voor deze blog, niet te traceren op het internet. En ja, dat weet ik omdat ik mezelf google. Soms.

Een bedrijf googlet op sollicitanten en hoe schaamtevol is het dat IK, gen-y-er, niet te vinden ben? Wat voor schertsfiguur ben ik? Dan liever iets negatiefs, negatieve aandacht is immers ook aandacht…

Ik heb wel wat geleerd van de nrc.next wat betrefd het verbloemen van je internetgeschiedenis. Al heeft het op mij dus geen betrekking, ik kan de wijze raad altijd doorgeven: Pijlman: “Wat je kunt doen, is zorgen dat er nog veel meer over je op het net komt te staan. Plaats heel veel reacties op fora waarvan je het niet erg vindt als mensen ze vinden. De kans dat die ene, nare reactie komt bovendrijven (…) wordt dan kleiner.”

Als die nieuwe sollicitant dus in korte tijd heel veel intelligente reacties heeft gepost op sites van kranten en liefdadigheidsinstellingen weet je dat hij of zij iets te verbergen heeft.

En jongens, genereer in vredesnaam veel hits voor mijn blogs!

520cookie-checkSchokkende ontdekking
Geef een reactie