De wekelijkse leesmap, 5

De week van Rita Verdonk. Maar gelukkig zijn er ook redelijke alternatieven. Zoals deze wekelijkse leesmap, waar ik weer een aantal interessante artikelen vanuit de blogosphere heb proberen te verzamelen. Om een mogelijk saai, grijs en regenachtig weekend mee op te vrolijken.

  • Facebook heeft een alternatief voor Adwords; Flyers Pro. En hiermee kan je de doelgroep wel heel nauwkeurig specificeren, tot op het niveau van het bedrijf waar men bij werkt. Joel Cheesman beschrijft kort hoe dit kan worden gedaan. Een fantastische nieuwe manier om bezoekers te spammen. Door recruiters en vacaturesites. Welkom in de nieuwe wereld van Web 2.0….
  • Wij doen hier op RecruitmentMatters ons best om de lezers kennis te laten maken met de vreemde wereld die Gen Y heet. Maar ook op andere plaatsen wordt Gen Yers over Gen Y gesproken. Een zeer leesbare blog in dit verband is Employee Evolution. Het is de moeite van een bezoekje zeker waard.

  • De nodige ontwikkelingen in het land van de Nederlandse vacaturesites: VNU Media/Nationale Vacaturebank neemt Vacaturekrant over; Reed Business Information (ook bekend van Totaljobs) gaat verticale vacaturesites lanceren op de websites van hun bladen Elsevier, Elsevier Fiscaal, Fem Business, Accountancy Vandaag, Controllers Magazine, Zorg Visie, Nursing, PenO Actueel en Overheidsmanagement; en de nieuwe website van Volkskrant banen is gelanceerd (en nog even onoverzichtelijk trouwens…). Much to do about nothing als je het mij vraagt.
  • Een paar aardige artikeltjes over beveiliging (of het gebrek daaraan) bij vacaturesites: Monster lesson from data brach will likely be ignored en Job sites faulted for failure to reform. Met als uitsmijter een advies van Gartner security analyst Avivah Litan: “Use a separate e-mail account for career queries and publicly post only basic contact information, nothing other than what could be found in the phone book“. Jawel, ik ga zeker mijn CV bij een vacaturesite achterlaten…
  • Via Paul van Oosterhout kreeg ik een hele fraaie viral van Staffplanning toegestuurd. Ik hoop dat jullie hem net zo leuk (en viraal) vinden

Zoals altijd weer veel leesplezier toegewenst!

Geef een reactie