All things online recruitment, revisited

Na een zeer kort verblijf bij Recruitingfacts kan ik vandaag eindelijk RecruitmentMatters onthullen. En het resultaat mag er zijn, zeker als je het bekijkt door mijn (licht) gekleurde bril!

RecruitmentMatters is gewijd aan online recruitment. Allereerst omdat dit terrein mijn absolute interesse heeft. En omdat dit terrein zich in een razend tempo ontwikkelt, niet in het minst door ‘flankerende’  ontwikkelingen als widgets, sociale netwerken, web 2.0, online referral programma’s, multiposting, tagging, multimedia, search engine optimization en nog zo wat ‘nieuwigheden’. 

 En laten we niet vergeten dat de socio-economische veranderingen, met een exodus van (baby)boomers en een instroom van Gen Y de traditionele verhoudingen tussen werkgever en werknemer fors onder druk gaan zetten. Wat ongetwijfeld ook zijn sporen zal nalaten op de wijze waarop (online) recruitment wordt bedreven.

En, ik ben niet alleen!

Allereerst is daar mijn dochter Floor, die met haar 21 jaar, ferme dosis arrogantie, chronische zelfoverschatting en laissez-faire mentaliteit perfect in het Gen Y plaatje past. En sinds een stage bij NRC ook nog eens denkt goed te kunnen schrijven. Waar ik het overigens niet geheel mee oneens ben…

En dan is daar Bas van de Haterd, die besloten heeft om zijn recruitment blogs voortaan op RecruitmentMatters te plaatsen. Een keuze die ik buitengewoon toejuich. Bas koppelt een ongebreidelde schrijflust aan een originele kijk en een scherpe pen. Wat wil een blog nog meer?

Met z’n drieën zullen we een kritisch en onafhankelijk geluid laten horen, iets wat onze trouwe lezers wel van ons gewend zijn. Dat geluid zal vooral zijn gericht op ontwikkelingen die niet, of onvoldoende, rekening houden met kandidaten (tenslotte de doelgroep voor online recruitment).

Ik hoop dat RecruitmentMatters waardevol, relevant en onderhoudend wordt gevonden. Omdat polemiek voor mij het onderscheid vormt tussen blogging en traditionele media hoop ik vooral op (veel) inhoudelijke feedback.

Geef een antwoord

4 Comments