Student turned Aaf Brandt Corstius

In de catogorie model-wordt-actrice en vice versa is er een nieuwe populaire ambtswisseling, namelijk die van acteur-wordt-politicus. Meest recent is de switch van Law&order’s Fred Thompson. Hij kandideerde zich voor het presidentschap in de ‘Late Night Show’ van Jay Leno. Blijft tegenwoordig geen schoenmaker meer bij zijn/haar leest?

Multi-taskers, je ziet ze opeens overal. Zelfs mijn stagebegeleider, een man van wie je denkt dat hij al honderd jaar (als het niet meer is) al zijn aandacht aan de krant besteed, blijkt nog een heel ander leven te hebben waarvan ik het bestaan niet wist. Hij blijkt ook architect van beroep te zijn.
Mijn vader is afgestudeerd in biologie, maar doet nu god weet wat allemaal, van wat niets met planten en/of dieren te maken heeft. Veel van mijn leraren op de kunstacademie hebben zelf ook nog een studio. Al vind ik dat ze met lesgeven op de academie een negatief sein afgeven, namelijk dat er geen cent te makken is in mijn toekomstige branche.

Ik, de ramp voor, laat gelukkig geen enkele trend aan mij voorbij gaan en bevind mij op meerdere gebieden. Student-en ook-verkoopster-schrijfster-blogger-manizer. Over dat laatste ga ik binnenkort op een datingsite schrijven, om mijn portemonnee te spekken en omdat ik het tegenover mijn medemens verplicht ben op te schrijven. Het zou zonde zijn als zo’n lange historie verloren gaat zonder dat iemand ervan heeft kunnen leren.

390cookie-checkStudent turned Aaf Brandt Corstius
Geef een reactie

1 Comment
 • Jorrit Blok
  says:

  Is het niet prachtig dat in zoveel gevallen iemands keuze voor een opleiding, genomen op zo’n jonge leeftijd, niet bepalend is voor zijn/haar uiteindelijke toekomst? Bovendien merk ik dat juist de branche-vreemde ideeën, die van mensen dus die kennis hebben over onderwerpen waarmee ze niet werken, soms een heel verfrissende invloed kunnen hebben op hun werk gerelateerde denkproces.

  Nu ben ik ook dáárvoor niet opgeleid, maar in mijn business-to-business heden, denk ik veel invloed te ontlenen aan mijn verleden in de retail. Je werk als verkoopster moet je dan ook zeker niet onderschatten. Het levert vaak improvisatievermogen en hands-on attitude op bij mensen die het eens hebben gedaan (en dan bedoel ik langer dan een week). Een beetje vertrouwen dat je aardig kan schrijven levert mogelijk op enig moment het benodigde zelfvertrouwen om een bepaalde boodschap gewoon zélf online te zetten in plaats van het via de afdeling marketing te hoeven spelen (en vervolgens mosterd na de maaltijd te moeten serveren). En je portemonnee moeten spekken levert een gezond gevoel voor de verhouding tussen een prestatie leveren en geld verdienen op. Al met al lijk je heel er g op de goede weg 🙂

  0
  0