9 tot 5 mentaliteit

Stel, je werkt bij een groot bedrijf, ooit nog van de overheid geweest, wat al jaren in de vrije markt zit en het op zich best goed doet. Stel, je hebt de mentaliteit van een ‘echte’ online marketeer, flexibel en gedreven. En je wordt gebeld om 9 uur ’s ochtends door je HR manager met de vraag waar je eigenlijk bent. Je antwoord: lekker met een kop koffie op de bank. Het antwoord van deze HR manager is dat het toch wel de bedoeling is dat je om 9 uur op kantoor bent, want er is zoiets als kantoortijden.

En dan moet je voor zaken naar het buitenland, werk je hard en veel, en land je om 1 uur ’s nachts op Schiphol. Wat doe je dan? Nou, in ieder geval die HR manager even bellen op zijn privé nummer thuis dat je weer terug bent en dat je werkdag er nu wel op zit…

Geef een reactie

1 Comment