Privacy? Monster! HRMC!!

Een bericht van gisteravond op BBC: UK’s families put on fraud alert. De Engelse belastingdienst (HRMC) heeft CD’s met daarop de gegevens van alle families met kinderen jonger dan 16 jaar verloren…

Volgens bovenstaand bericht gebeurde dit op 18 oktober en werd het management van HRMC pas op 8 november ingelicht.. Volgens de website van Standard Life gebeurde dit echter eind september en werd hierop pas op 26 oktober door HRMC gereageerd door klanten aan te schrijven…

Onduidelijk is of het hier over hetzelfde incident gaat of zelfs over twee afzonderlijke incidenten. De vraag is welke van de twee scenario’s erger is. Hoe het ook zij, een enorme hoeveelheid gevoelige informatie ligt mogelijk op straat.

Het gaat om de volgende gegevens:

– National insurance number
– Name, address and birth date
– Partner’s details
– Names, sex and age of children
– Bank/savings account details

Goedemorgen!

Waar ik bijna 3 maanden geleden nog waarschuwde voor het risico om je privacy te verliezen bij Monster is het huidige ‘incident’ er één van de overtreffende trap. Zelfs bij de overheid zijn je gegevens niet veilig, althans niet bij de Engelse belastingdienst. Ze willen je geld, maar jouw gegevens is ze niets waard.

En de reactie van de Britse regering?:Alistair Darling

“… the Chancellor, Alistair Darling, is now trying to reassure millions of families whose details have been lost. He said there was no evidence the discs had fallen into the wrong hands or that the information had been used for fraud. […] The two discs which have been lost […] were password protected

Gelukkig, u kunt weer rustig slapen…

Geef een reactie

1 Comment