Mijn leesmap

Een interessant stukje van het CBS met wat mooie historische cijfers rondom het akkoord van Wassenaar. Een paar leuke feitjes hieruit:

in 2006 waren er ruim 2,5 miljoen mensen meer aan het werk dan in 1982

Het aantal overeengekomen uren van voltijders sinds ‘Wassenaar’ afgenomen met 5 procent (en sinds 1969 zelfs met bijna 15%).
Een interessant debat van De Volkskrant over topsalarissen met o.a. Jort Kelder en Dhr. Bakker (CEO TNT). Moeten topsalarissen worden aangepakt? Tja, ik heb er moeite mee (betutteling), hoewel ik ook moeite heb met de huidige niveaus. Echter is het nivelleren van inkomens zoals we in Nederland doen ook de doodsteek voor ondernemersschap. Dus meer verschil ben ik voor, echter moet je oppassen dat de top niet te extreem uit de pas gaat lopen.

Op Arbeidsmarkt blogo een grappig stukje over Ebbinge.

respons op printadvertenties de afgelopen 5 jaar met maar liefst 70% is gedaald. In de discussie zei van Dam (directeur Ebbinge): “adverteren in de krant werkt nauwelijks meer en er komt een moment dat we ermee ophouden”.

Tja, wat kan je daar anders op zeggen dan: welcom in the year 2000 (het is al 2007, maar goed, ook de grote W&S bureaus komen langzaam deze eeuw in).

En tot slot is VNU met een nieuw interim initiatief begonnen, waarbij de betaalmethoden wel heel typisch zijn voor een uitgever. Op Marketingfacts vraag ik me af of dit nu zal aanslaan en wat zowel bedrijven die freelancers inhuren als kandidaten eigenlijk willen.

Geef een reactie