He gedver, ik ben modeljongere

Moedertje Overheid verhoogt de prijs van drank en sigaretten om de drempel te verhogen voor de weerloze jeugd zich te laten verleiden tot een ongezonde leefstijl. En ze schrapt de uitkering voor werklozen jonger dan 27.

Ik rook niet, drink nauwelijks, bovendien werk ik al sinds mij veertiende en ben ik niet van plan om daarmee te stoppen in de nabije toekomst. He gedver, ik ben modeljongere! En afvallige in de kunstwereld, maar dat is geen nieuws.

Maar als ik zo goed in de kabinetsbegroting pas, hoe komt het dan dan ik steeds zonder geld zit? En vooral: hoe redden de anderen het dan? Aan mijn lijstje van mensen-die-ik-nog-graag-een-keer-wil-ontmoeten voeg ik bij deze meneer Bos toe (na Prince en Marc-Marie Huijbregts), om hem om uitleg te vragen.

Ach, zolang Rouvoet voor mij geen single componeert, zoals hij dat doet voor elke blerende nieuwkomer van Nederland, wil ik best als braaf getypeerd worden (en op een houtje bijten).

Geef een reactie

2 Comments
  • Bas van de Haterd
    says:

    Floor, iedereen die in het begrotingsplaatje van het kabinet past is blut. Dat is de basis van het Nederlandse ‘sociale’ beleid. Mijn tante heeft 30 jaar gewerkt voor bijna minimum loon. Heeft gedaan wat de overheid altijd zei: sparen. Had echt een fors bedrag opgebouwd, werd aangereden, brak d’r heup, moest in een aanleunwoning. Alle aanpassingen mocht ze zelf betalen, want ze had spaargeld. Pas als het op was kreeg ze het terug van de AWBZ. Volgens mij had ze beter van dat geld eerst een flatscreen en een mooie laptop kunnen kopen, en nog een paar van die dingen.