Randstad & Vedior?

Vandaag is bekend gemaakt dat Randstad een bod heeft uitgebracht op Vedior. Vedrio steeg op de eerste geruchten (waar Adecco en Private equity werden genoemd) ruim 22%, en nadat Vedior bekend maakte dat ze inderdaad vriendelijke gesprekken met Randstad voerde zelfs 31%. Randstaad daalt 2,5%.

Corné van Zijl van SNS Asset Mangemend stelt dat op operationeel niveau bij een fusie van de twee uitzenders wel nog een aantal haken en ogen zijn: ‘Vedior bestaat uit veel verschillende bedrijfjes waarin het meerderheidsbelangen heeft. Heel anders dan bij Randstad. Dat is ook waarom niemand had verwacht dat ze samen zouden gaan. De structuren van de bedrijven zijn erg verschillend. Ik weet heel zeker dat het voor Vedior ook een verrassing is geweest.’

Het verbaast mij ook, omdat de NMA waarschijnlijk in Nederland toch wel eisen zal stellen. Hoewel de markt verdeeld is, zijn het beide toch wel hele grote spelers.

Geef een reactie

5 Comments