Manpower en senioren

Leeftijdsbewust personeelsbeleid, het komt nog weinig voor. En dat terwijl het zo verschrikkelijk belangrijk zou zijn. Immers, iemand van 55 werkt vaak nog 10 jaar voor je bedrijf, iemand van 33 veelal slechts 3 jaar. Maar we laten deze groep vaak links liggen, te duur, te star, te ouderwets.

Te duur is natuurlijk de grootste onzin, want je biedt ze gewoon een salaris aan dat jij ze waard vindt. Laat een senior dat dan maar afwijzen, het is geen reden om ze niet te pogen binnen te halen.

Te star en uit de tijd is soms een probleem, je ziet dat veel mensen na hun 35e ophouden om in zichzelf te investeren. Spijtig maar waar, maar niet allemaal en je moet niet iedereen over één kam scheren. Marco Derksen is bijvoorbeeld één van de voorbeelden van een man met grijze haren, die nog zonder enige moeite mee kan. Mijn blog collega Marc Drees heeft misschien dochters die niet veel jonger zijn dan mij, maar ik loop echt niet op hem voor.

En te ouderwets, och, weet u wat Twitter is? Volgens velen iets voor ‘oude mannen’, maar wel één van de trends op nieuwe media gebied.

Manpower gaat nu in ieder geval een bureau oprichten voor oudere werknemers, Manpower senior. De vraag is altijd: moet je mensen aanspreken op dergelijke titels? Zoals je vrouwen ook anders moet benaderen dan mannen, moet je niet iets specifiek op vrouwen richten (behalve kledingzaken gaat dat bijna altijd mis). Idem voor allochtonen. Ik denk echter dat in dit geval dit ook een uitzondering kan worden die de regel bevestigd, want senioren willen niet enkel anders aangesproken worden, op de arbeidsmarkt hebben ze ook veel vooroordelen te overwinnen. En als je als bureau aangeeft dat je die vooroordelen helpt overwinnen, heb je misschien wel iets in handen.

2520cookie-checkManpower en senioren
Geef een reactie

1 Comment
 • Marc Drees
  says:

  Twitter voor oude mannen? Dan ben ik misschien toch nog een beetje jong!

  Dat denken in doelgroepen vind ik zelf niet erg verstandig; ook ligt er natuurlijk een enorme potentie bij het jongere deel van de babyboomers.

  Maar als het om werk gaat lijkt het me beter om aan te spreken op ambitieniveau en kennis/kunde dan op leeftijd.

  0
  0