Great place to work

Gisteren op het congres: ‘het nieuwe werven” sprak Jeroen van Zelst van Andarr, winnaars van Great Place to Work. Of zoals hij het uitlegde: the greatest place to work (alle gouden bedrijven zijn winnaar, Andarr is de winnaar der winnaars). Het hele verhaal was zeer interessant, begonnen als een nul meting van wat kan beter wonnen ze ineens. Toch zijn ze niet tevreden, want het kan nog beter. De juiste instelling denk ik.

Maar vanuit recruitment was zeer interessant dat hij vertelde dat het aantal sollicitanten van 2 per week naar 14 per week is gegaan. Men kan nu selecteren, echt selecteren, in deze krappe IT markt!

Tevens zeer interessant was dat hij vertelde hoe mensen bij hen kwamen. Eén leuke casus was de vrouw die in een vrouwenblad een interview met hem las over het GTPW verhaal. Die gaf het aan haar man zo van: jij bent op zoek naar een nieuwe baan, kijk hier eens naar. Na veel getwijfel heeft de man gereageerd en uiteindelijk is hij in dienst gekomen, nadat hij eenmaal op gesprek was geweest. Een top IT architect binnen gehaald. Het leukste was dat tijdens de borrel één van de aanwezigen zei: tja, terwijl je dat zat te vertellen zat ik mijn vriend te SMS’en, die is ook IT-er en op zoek naar een nieuwe baan, dat hij eens naar jullie moest kijken….

2790cookie-checkGreat place to work
Geef een reactie