Wekelijkse leesmap

Deze keer lichtelijk vertraagd; er moet tenslotte ook nog eens een kerstboom worden gekocht.

Maar die staat nu (en hoe!) dus kan ik mijn aandacht geven aan blog postings die ik deze week heb gelezen en die interessant genoeg zijn om de leesmap te halen.

  1. Wat gebeurt er als je gebruikers vraagt om een opt-out in plaats van een opt-in voor een niet gevraagde ‘service’? Vooral als dit ten koste van de pricacy gaat. Facebook heeft deze les op de harde manier geleerd. Ik ga er maar vanuit dat de CEO nog zo jong is dat hij echt niet wist wat hij aan het doen was… Maar de schade is m.i. onherstelbaar, en ik ben niet de enige.
  2. Nu we het toch over Facebook hebben; een meer dan ‘lezenswaardige’ presentatie over de mogelijkheden van Facebook, door Jeremiah Owyang. Forrester mag zijn handen dichtknijpen met zo’n consultant. Alleen is Jeremiah nu wel onderdeel van het grote geld, en dat laat hij ook zien met zijn beoordeling van ‘Beacongate’.
  3. De ervaringen van een werkzoeker nadat hij zijn CV op Monster had bijgewerkt. Huiveringwekkend. Zijn recruiters echt zo ontzettend lui en/of dom? Als het antwoord “Ja” is dan is dit verplicht leesvoer. En vanaf nu dan nooit meer spammen! Afgesproken?
  4. OpenID 2.0 is eindelijk gelanceerd, hoewel al geruime tijd operationeel. Het heeft lang geduurd, maar een eerste stap op weg naar de Social Graph is daar. Hoewel dit nog maar een heel klein stapje is. En de vervolgstappen zijn niet vanzelfsprekend, zoals dit artikel laat zien.
  5. Schaamteloze zelfpromotie? Misschien, want het heeft met RecruitmentMatters te maken. Mijn infrequente Tumblr blog waar ik allerlei zaken opgooi die niet direct te maken hebben met online recruitment. Interessante en merkwaardige zaken, geplukt van Internet.

Nou, dat was het dan alweer voor deze keer. Ik ga even onder de boom met warme chocolademelk naar Bing Crosby luisteren…

Geef een reactie