Ik heb het door

The Secret is momenteel de succesvolste zelfhulpmethode. Geluksgoeroe Byron Katie heeft een spirituele rage onketend die gelukszoekers overal ter Westerse wereld in de greep houdt. Want: wat je echt wilt ‘gewoon’ vragen aan het universum en het dan potverredrie nog krijgen ook, wie wilt dat nou niet?

De filosofie achter deze volgens aanhangers essentiele levenstoevoeging is geen hersenbreker. The Law Of Attraction is gebaseerd op het principe van de dualiteit is een van de eerste scheppingprincipes, die ervan uitgaat dat je alles krijgt waarop je bent ingesteld in je gedachten en fantasien. Dus focus op je positieve intentie, leef ernaar en je trekt automatisch datgene aan waar je gevoel onuitgesproken naar vraagt. Je moet wel zeker weten wat je wilt, twijfel verstaat het universum niet.

Veel mensen menen dat het leven hen overkomt en maken keuzes die bevestigend werken. Ze staan op, gaan werken, komen ’s avonds thuis voor een magnetronmaaltijd en glijden vervolgens in bed. Om de volgende dag hetzelfde riedeltje af te lopen. Ze staan er niet bij stil dat het heel anders kan en dit feitelijk niet hun bewuste keuze is. Aldus Katie.

Als experiment, om te kijken of de LOA werkt, stelde een van de sprekers van de gelijknamige film(auteur Jack Canfield) een doel voor zichzelf. Hij verdiende op dat moment nog geen tienduizend dollar per jaar en wilde er vijfentwintigduizend krijgen door alleen maar te geloven in de verwezelijking. Tijdens het bepalen vond hij het doel zelf absurd, daarom was het een goede test. Hij slaagde erin en verhoogde zijn lat naar honderduizend dollar. Om zijn doel niet te verwaarlozen tekende hij nulletjes op bankbiljetten en zorgde hij ervoor dat hij die elke dag onder ogen zag. Door ze bijvoorbeeld aan het plafond in de slaapkamer te kleven.Wat volgde was een samenloop van gunstige omstandigheden die als bewijs voor de wet wordt gezien. De man werd rijk.

Jullie kunnen wel raden waar mijn gedachten de komende tijd naar uit gaan.

Geef een reactie