Visions of the future

De BBC heeft momenteel een serie Visions of the future, waar ik dankzij Extend limits op ben gekomen (zie deel 1 en delen 2&3). Daar waar sommige mensen zullen zeggen: ver weg, toekomstvisies van futuristen, fantasie, zie ik er heel veel zaken in zitten die veel sneller zullen gaan dan menigeen verwacht. Serie 2 gaat bijvoorbeeld over virtuele werelden, 3D werelden. Grappig is één opmerking die ik daar uit haalde: in de toekomst zullen we virtuele beurzen hebben (stockmarkets). Toen dacht ik: hoezo? In de toekomst? Is dat niet eigenlijk al lang virtueel? Er wordt geen fysiek aandeel meer gelevert, handel op b.v. de Nasaq gaat altijd over computers, de Amsterdamse optiebeurs heeft geen handelsvloer meer, de hele beurs is praktisch gezien al jaren virtueel. En dan ga je je realiseren dat het visions of the near future zijn…

3060cookie-checkVisions of the future
Geef een reactie