De koning is dood, lang leve de koning…

Het is eindelijk officieel, Jason Goldberg is niet langer de CEO van Jobster. Zijn opvolger is… Jeff Seely. Niet iemand die op enigerlei wijze zijn sporen binnen online recruitment heeft verdiend. En dat is wel heel erg interessant. Zeker in een periode waarin veranderingen elkaar in een hoog tempo opvolgen en Jobster bepaald niet zonder problemen is. De vraag is wat de VC’s met deze keuze voorhebben.

Aan ambitie kan het Jeff in ieder geval niet ontbreken, gezien de volgende tekst:

In an interview, Seely said he is excited about taking the helm of a company that he believes has room to carve out territory against Monster.com, CareerBuilder and Yahoo Hot Jobs. Gelukkig is Seely gewend aan moeilijke tijden, tenslotte is zijn eigen venture (ShareBuilder) recent verkocht aan ING na een moeizame rit van 11 jaar.

Jason stelt dat hij Jobster graag succesvol ziet worden, tegelijkertijd verhuist hij van Seattle naar New York om een nieuwe venture te starten. Dus van aandacht voor Jobster zal wel heel erg weinig komen. Zelfs als vice-chairman of the board.

Oorspronkelijk had Goldberg beloofd dat Jobster dit jaar winst zou maken. Dat gebeurt niet en dat heeft zeker bijdragen aan zijn gedwongen vertrek. Volgens Goldberg wordt zelf begin 2008 nog niet met zwart geschreven. Dat kan wel eens de voorbode zijn voor meer slecht nieuws voor de medewerkers van Jobster.

Geef een reactie

2 Comments