Wekelijkse leesmap

Ook deze week is er weer het nodige interessante leesmateriaal te vinden in de blogosphere, ook al lijkt het allemaal wat minder te worden. Tenslotte komt de Kerst eraan en het lijkt er verdacht veel op dat ik niet de enige ben die door de kerstsfeer niet meer helemaal bij de les is.

De toekomst van vertical search engines?
Een frappante tegenstrijdigheid over vertical search engines bij Joel Cheesman deze week:

  • Allereerst een artikel over de dood van Edgeio wat voor Joel een aanleiding is om stil te staan bij de levensverwachting van vertical search engines. Overigens was Edgeio een investeringsvehikel van Michael Arrington, eigenaar van TechCrunch. Zo zie je maar dat schrijven over nieuwe technologie geen garantie is voor het kiezen van de juiste kansen.
  • Nog dezelfde dag een artikel over de verkiezing van Indeed in de top 10 van websites in de categorie Business, Tech and Sports van Time Magazine. Da’s geheel andere koek toch? Dit voorspelt juist een lang en voorspoedig leven voor de vertical search engines. Ik weet niet in hoeverre Financial News (eigenaar van Indeed) een relatie heeft met Time Magazine.

Voorlopig ga ik ervan uit dat de meeste vertical search engines het voorbeeld van Edgeio zullen volgen. De toegevoegde waarde is simpelweg te beperkt.

Jobster en Goldberg, revisited
Als ‘nabrander’ van het nieuws dat Jason Goldberg vertrekt heeft Amai Givert de beste (en kortste!) situatieschets:

Incoming Chief Executive Officer Jeff Seely on Monster.com:
I like an industry that is defined by some really great class A players

Outgoing Chief Jobster Jason Goldberg on the same subject:
Crap product!

Blogging en John Sumser
Tijdens de ERE van november 2007 vroeg ik aan John Sumser waarom hij niet blogde. Tenslotte schreef hij al jaren en jaren zijn dagelijkse e-mail nieuwsbrief. En dat leek mij zo langzamerhand wat ouderwets. Maar John zei dat hij geen zin en/of geen tijd had om al dat commentaar te lezen. Laat staan daar op te reageren.

Maar dat is verleden tijd. Want John schrijft blijkbaar geen e-mail nieuwsbrieven meer (wist ik niet) maar alleen nog maar blogs op Recruiting.com (wist ik wel). Money talks.

Amerika is een eng land
Nou is dat natuurlijk geen nieuws, maar dat je zelfs ontslagen kan worden als je informatie over een lezing rondstuurt die kritisch is over Creationisme kan alleen maar in het land van Bush. Het is een politiestaat en kan zich met gemak meten met de verdwenen dictaturen van Chili en Argentinië. En dit is natuurlijk volledig off-topic voor een online recruitment blog. Maar ik ben ook maar een mens.

Vacaturesite = uitzendbureau?
In Amerika hebben een aantal vacaturesites een business model waar je per kandidaat betaald, niet per vacature. Hiermee lijken ze zich volgens Jobmatchbox in de richting van uitzendbureau’s te bewegen. Lijkt me wat kort door de bocht, maar een interessante gedachte.

Geef een reactie