Eerste hyves API toepassing

Wat, vraagt u zich misschien als recruiters af? Een API? Was da? Ik zal u er niet mee vermoeien, maar wat er mee kan. Hyves zet namelijk zijn netwerk deels open voor ontwikkelaars om applicaties te bouwen op hun platform. In andere woorden: niet wéér opnieuw registreren, gewoon je Hyves account en informatie gebruiken. Dat heeft een API en daar is Hyves nu mee bezig. Men sluit zich straks aan bij het Open Social platform van Google, zodat je diezelfde applicatie ook voor b.v. Linkedin kan gebruiken. Hyves heeft het nu in Alpha (dat is nog de versie voor de bèta, die komt voordat het allemaal echt, officieel en stabiel is zeg maar). Maar de eerste applicaties komen er, en dat is goed nieuws.

Volgens Bosma (Business Development manger van Hyves) is ‘nog vrij weinig data’ beschikbaar in deze versie van de API. “De gegevens die ze nu kunnen gebruiken zijn nog beperkt. Je kan alleen de basisprofielgegevens, foto’s en vriendenlijstjes exporteren. Het is nog niet mogelijk om gegevens terug te sturen. Het gaat erom dat ontwikkelaars zelf een proof of concept kunnen maken.” 

Dus wat je nu kan doen is gegevens als naam, leeftijd en vriendenlijsten exporteren. Voor wie hier een privacy issue ziet: de gebruiker is ‘in control’, dus ik als gebruiker bepaal of ik jouw applicatie wil gebruiken en dus of ik mijn gegevens met jouw deel! Maar de potentie is gigantisch, want je kan nu dus instreken op de 5.000.000 leden die Hyves heeft en gebruik maken van de relaties tussen die leden!

3160cookie-checkEerste hyves API toepassing
Geef een reactie