Ik heb een reputatie online te houden

Na een klacht van oud-premier Lubbers paste Wikipedia zijn profiel aan. Wikipedia bevestigt het bericht dat advocaten van Lubbers zich hebben beklaagt bij de organisatie. Daarop is de biografie gewijzegd en is deze ‘op slot’ gegaan. Dat betekent dat niemand meer iets aan het lemma kan wijzigen. Geeft meneer Lubbers nu niet juist aan dat hij iets te verbergen heeft? En dat macht en geld een reputatie kunnen herstellen?

Het gaat om een pijnlijke passage over de vermeende seksuele intimidatie van een VN-mederwerkster door de oud-VN-commissaris. Een wiki-gebruiker had de eerdere, softere versie wat aangescherpt en deze update was onjuist volgens meneer Lubbers.

Bij ongeveer elke zoekactie staat wikipedia bovenaan in de hits. Dus wat is betere reclame dan een geperfectioneerd en daarna gesloten lemma op wikipedia? Het kost wat, maar zie dat als een diepteinvestering. De gratis digitale encyclopedie wordt dagelijks door miljoenen mensen bekeken. Een goed lemma is dus PR van jewelste.

Niet zoveel in de beurs als Ruud? Doe de Mabel, maar wees dan alstjeblieft zo snugger om niet je eigen ip-adres te gebruiken als je het een en het ander wilt veranderen.

3220cookie-checkIk heb een reputatie online te houden
Geef een reactie