Engeland: Kapotte lampen belangrijker dan privacy

En ik maar denken dat de regelzucht van de Nederlandse overheid geen grenzen kent. Tot vandaag. Want een officieel memo van het House of Commons heeft een richtlijn uitgevaardigd wat een MP (Member of Parliament) moet doen in het geval van een gebroken spaarlamp. Serieus! En het is bepaald geen kinderachtige richlijn:

clip_image002

Fantastisch!

En dat in een tijd dat de Britse overheid vrijwel routineus gevoelige informatie over haar burgers op straat laat rondslingeren. Met potentieel dramatische gevolgen voor diezelfde burgers, en met een risicobedrag wat is berekend op 1,5 miljard pond!

Zolang de MP’s maar veilig zijn.

Een aardige reactie van een PR medewerker van de Taxpayer’s Alliance zegt alles:

He said: “MPs are public servants paid for using public money. Have they really nothing better to do than sit around writing guidelines on how to use a dustpan and brush?

“Politicians are living on another planet. We pay good money into the Government coffers and the very least we expect is good value in return.”

Ter verdediging van deze landvertegenwoordigers; spaarlampen bevatten blijkbaar kwik, en wel 3 mg. Gek genoeg is het Britse publiek tot op heden niet geinformeerd over deze potentieel buitengewoon riskante situatie. Blijkbaar zijn MP’s geen gewone mensen…

3280cookie-checkEngeland: Kapotte lampen belangrijker dan privacy
Geef een reactie